Robotbedrijf Exotec hengelt honderden miljoenen groeigeld binnen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robotbedrijf Exotec hengelt honderden miljoenen groeigeld binnen


De Franse robot warehousespecialist Exotec heeft een megabedrag aan investeringsgeld binnengehaald.

Exotec kan weer even vooruit. De Franse robotspecialist, die onder meer zijn Skypod robots heeft geïmplementeerd in het Ceva warehouse in Oud Gastel, heeft tijdens een nieuwe investeringsronde 335 miljoen dollar binnen gehengeld. Met deze investering heeft het bedrijf een waardering van $ 2 miljard bereikt waarmee de Fransen serieus de Duitse markt kunnen aanvallen.

Dit is de Skypod

Skypod van Exotec, dat in 2019 de award beste Product won tijdens de Logimat, is een kruising tussen een robot en een shuttle. Exotec heeft een oplossing bedacht om bins naar de operator toe te brengen en deze vervolgens weer weg te brengen om ze in opslag te doen. Een oplossing die naast Ceva ook Decathlon heeft overtuigd. De retailer gaat de robotoplossing gebruiken in zijn nieuwe fulfilmentcentrum in Tilburg.

Robots super flexibel

De vaste liften die je bij een shuttle hebt, zijn niet meer aanwezig in deze oplossing. Hierdoor kunnen de robots heel flexibel bewegen in de opslagoplossing. Ze kunnen driedimensionaal rijden, dus zowel van links naar rechts als in de hoogte.

Nieuwe picking robots

De startup heeft ook nieuwe robots gemaakt om manuele arbeid te reduceren. Klanten van Exotec kunnen nu Skypickers gebruiken om goederen automatisch uit een voorraadbak te halen en in een verzendklare bak te doen.

Naast Ceva en Decathlon gaat ook Het Franse Monoprix de Exotec gebruiken. Monoprix opent binnenkort ‘s-werelds eerste CO2-neutraal distributiecentrum vol met robots.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven