Ga naar hoofdinhoud

Elten vergroot capaciteit warehouse door miniload en nieuw WMS


Elten, fabrikant van veiligheids- en werkschoenen in Europa investeert fors in zijn centrale warehouse. Het distributiecentrum wordt voorzien van automatisering en een nieuw WMS die de capaciteit moeten vergroten.

Een miniload ASRS, nieuwe software en extra automatisering. Elten upgrade zijn centrale magazijn in het Duitse Uedem fors. De investering moet de groei van de afgelopen jaren en voor de toekomst logistiek veiligstellen. Fortna is aangesteld om de verbeterslag handen en voeten te geven.

Groei

Georg Maxwill, hoofd Supply Chain Management bij Elten: “Met meer dan 5.000 orderregels per dag, een trend die al tien jaar sterk stijgende is, wisten we al een tijdje dat onze logistieke activiteiten zouden moeten worden aangepast als we in de toekomst concurrerend wilden blijven.”

Van handmatig naar automatisch

22 meter hoog, acht gangpaden, een vloeroppervlak van 5.250 vierkante meter en een opslagcapaciteit voor 143.840 dozen met schoenen, inlegzolen en schoenveters – dit zijn de cijfers die horen bij het miniload magazijn. De miniload is in april in gebruik genomen.

Miniload

Het miniload-systeem consolideert nu alle inkomende items – schoenen en schoenonderdelen – van derden en de productie van Elten.  Waldemar Ungefug, projectmanager bij Fortna: “We verwachten dat de aansluiting van het automatische opslagsysteem op de uitgaande verwerking in fase 2 net zo vlekkeloos zal verlopen tijdens de lopende werkzaamheden.” Nog voordat de bouwfase begon, werd er een nieuw WMS (warehouse management systeem) geïnstalleerd, vooruitlopend op de komende automatisering.

Meer stellingen

Fase 2 omvat de uitbreiding van de racking capaciteit door de installatie van een tussenverdieping en nieuwe transportbandtechnologie voor het automatisch aanvullen van het orderverzamelgebied en de verbinding met de uitgaande goederen. Hier vindt ook het sorteren van de orders plaats. De voltooiing van de tweede bouwfase is gepland voor eind 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven