Ga naar hoofdinhoud

Dit zijn de IFOY winnaars 2023


De winnaars van de prestigieuze International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award 2023 zijn bekend. Dit zijn de winnaars met hun innovatieve producten.

Wie worden de opvolgers van de winnaars van vorig jaar? 39 bedrijven deden een gooi. 23 waren er nog over. Een handvol viel in de prijzen.

Jungheinrich Powercube

Jungheinrich sleepte twee prijzen in de wacht tijdens de prijsuitreiking donderdag in Dortmund. In de categorie “Intralogistics Robot” won het bedrijf met zijn PowerCube, dat vorig jaar het levenslicht zag. PowerCube is een geautomatiseerd compact bakkenmagazijn voor compacte opslag en order picking van kleine onderdelen en stukgoederen. Het systeem is live in Zwitserland.

Special of the year

Jungheinrich sleepte een tweede award in de wacht met zijn “AddedView Fork Camera” in de categorie “Special of the Year”. De volledig digitale vorkcamera leest barcodes direct op de opslaglocatie, vergelijkt deze met specificaties van het WMS en markeert juiste en onjuiste compartimenten in kleur bij het passeren. “De combinatie in deze voorbeeldige implementatie moet als zeer innovatief worden beschouwd”, was het oordeel van de jury.

Agilox wint AGV categorie

In de categorie AGV kwam Agilox als beste uit de bus met zijn omnidirectionele dolly mover “AGILOX ODM”. Deze logistieke robot vindt zelfstandig de snelste route door productie- en logistieke omgevingen dankzij de “X-Swarm Technology”. De jury benadrukte vooral de autonome functies om obstakels op de route te vermijden.

Still

De EXH 16 handgeleide truck van Still overtuigde de jury met zijn compacte ontwerp in combinatie met de nieuwe functionele disselkop en de daaruit voortvloeiende verbeteringen op het gebied van bediening en rijeigenschappen. Still won in de categorie “Magazijntruck low lifter.

Crown

In de categorie “Magazijnheftrucks” won Crown’s SP 1500 orderverzameltruck. De jury roemde zijn prestaties, efficiëntie en ergonomie. De truck kan in verschillende gangbreedtes worden gebruikt, de bediening kan individueel worden aangepast en er is een uitstekend gezichtsveld, aldus de jury.

Start up

Hunic won met zijn passieve exoskelet “SoftExo Lift.” Dit lichte en effectieve til- en draaghulpmiddel, dat uitsluitend gemaakt is van elastische materialen, ondersteunt geschoolde arbeiders bij hun werk, ontlast het lichaam tot 50 procent en laat de gebruiker verkeerde bewegingen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven