Ga naar hoofdinhoud

Dit bedrijf wordt eerste klant Powercube van Jungheinrich


Jungheinrich presenteerde op de LogiMAT 2022 het geautomatiseerde compacte bakkenmagazijn PowerCube. Nu is de eerste klant gevonden die het systeem in operatie neemt.

De eerste PowerCube van Jungheinrich gaat naar Zwitserland. M. Schönenberger AG heeft het compacte opslagsysteem besteld voor zijn locatie in Mellingen en bereidt zich voor op verdere groei.

Compact geautomatiseerd bakkensysteem

Het familiebedrijf wordt de eerste klant voor Jungheinrich’s nieuwe PowerCube compacte bakkenmagazijn. De PowerCube is een geautomatiseerd compact bakkenmagazijn voor compacte opslag en order picking van kleine onderdelen en stukgoederen. De bakken worden op elkaar gestapeld in verticale kanalen tot 12m hoog in het modulaire rekkensysteem.

18.000 containers

Voor Schönenberger is de PowerCube de ideale oplossing. Het bedrijf kan de groei die het de komende jaren nastreeft en verwacht niet aan met het tot nu toe handmatig georganiseerde orderpicken. In het systeem dat de Zwitsers kiezen is plaats ruimte voor ruim 18.000 containers op ongeveer 400 vierkante meter.  M. Schönenberger heeft zijn geautomatiseerde compacte containermagazijn met een opslaghoogte van 10,4 meter besteld. De containers zijn op elkaar gestapeld op 25 opslagniveaus. Elk van hen kan worden gevuld met een lading tot 50 kg.

Powercube schaalbaar en flexibel

De PowerCube-shuttles rijden met een maximale snelheid van 4 m/s en een versnelling tot 2 m/s². Elke shuttle kan twee containers tegelijk oppakken en vervoeren. Op de werkstations van Schönenberger kunnen zo tot 130 pick-ups voor goods to man orderpicking en 20 opslagen voor voorraadaanvulling per uur worden uitgevoerd. De uitgaande goederensectie voor verpakte dozen wordt bovendien aangevuld met een buffersectie. Dankzij het schaalbare aantal shuttles kan de doorvoer van de PowerCube flexibel worden verhoogd als de vraag toeneemt of het productassortiment wordt uitgebreid. De shuttles zijn uitgerust met lithium-ionbatterijen die tijdens het gebruik op de werkstations worden opgeladen. Dit betekent dat de shuttles 24 uur per dag inzetbaar zijn zonder stilstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven