Goed, beter, best: deze bedrijven blinken uit in innovatieve (warehouse) oplossingen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Goed, beter, best: deze bedrijven blinken uit in innovatieve (warehouse) oplossingen


Aan innovatie geen gebrek in warehousing. Voor wie het heeft gemist: dit zijn de meest innovatieve material handling oplossingen in hun soort en wonnen een IFOY Award.

Smart warehousing technieken zijn cruciaal om te overleven in een snel veranderende on-demand economie. De investeringen in slimme technieken zijn fors toegenomen en zullen blijven stijgen. Aan de aanbodkant wordt dan ook niet stilgezeten, blijkt uit de de tiende editie van de IFOY Award deze zomer. 14 oplossingen en systemen verdeeld over zes categorieën dongen mee naar de hoofdprijs. Dit zijn de winnaars.

SSI Schäfer

De categorie “Integrated Warehouse Solutions” is een van de topcategorieën bij de IFOY Award. In de finale won SSI Schäfer met zijn IKEA Project Flat Pack Picking (zie foto). Met Flat Pack Picking heeft het bedrijf een geautomatiseerde en kant-en-klare systeemoplossing geïmplementeerd voor het veilig en volume-geoptimaliseerd palletiseren van zware en grote artikelen. Het gebruik van portaalrobots maakt een efficiënte behandeling van een zeer heterogeen assortiment artikelen mogelijk. De IFOY-testers beoordeelden de oplossing als goed ontwikkeld en interessant – ook voor andere industrieën.

Jungheinrich

Jungheinrich won de IFOY Award in de categorie “Special Vehicle” met zijn ERD 220i dubbeldeksstapelaar. De truck zet nieuwe maatstaven voor een veilige, optimaal beschermde en toch supercompacte elektrische pallettruck, oordeelde de jury. De uitvoering was eersteklas en daagde de concurrentie uit, voegde de jury eraan toe.

Locus Robotics

De winnaar in de categorie “Automated Guided Vehicle (AGV/AMR)” was Locus Robotics, dat recent een grote deal sloot met Geodis, met zijn Locus Robotics AMR-oplossing. Het samenwerkende AMR, waarmee retailers, contractlogistieke bedrijven, maar ook industriële bedrijven hun efficiëntie sterk kunnen verbeteren, scoorde genoeg punten.

Opslagsysteem

De categorie “Start-up of the Year” werd een prooi voor de in München gevestigde start-up Noyes Technologies met het compacte opslagsysteem Noyes Storage voor stedelijke logistiek. De IFOY Innovation Checkers kenden de oplossing het hoogst mogelijke aantal punten toe in de categorieën marktrelevantie, klantvoordeel, mate van innovatie en functionaliteit/type implementatie. Het feit dat klanten uit bijna alle industrieën kunnen profiteren van een aanzienlijk verbeterde ruimtebenutting met behulp van het systeem, maakte ook indruk op het testteam en de jury.

Andere winnaars

De categorie “Robot” werd gewonnen door NEUROS met een geïndustrialiseerd besturingssysteem voor intelligente robotica. De winnaar in de categorie “Special of the Year” was SYNAOS met zijn SYNAOS IMS – Voertuiglokalisatie voor de volledige lokalisatie van transportvoertuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven