Ga naar hoofdinhoud

Dit is Jungheinrichs nieuwste wapen: de PowerCube


Jungheinrich presenteerde op de LogiMAT 2022 het geautomatiseerde compacte bakkenmagazijn PowerCube.

Jungheinrich investeert in robots. Begin dit jaar nam het robotbedrijf Arculus over. De heftruck- en automatiseringsspecialist komt nu met een nieuw opslag goods to man system genaamd PowerCube.

Optimaal gebruik. van ruimte, maximale flexibiliteit, en eenvoudige fysieke en digitale integratie in bestaande magazijnen. Zo omschrijft Jungheinrich de noviteit die op de LogiMat 2022 zijn primeur beleefde.

Bakkenmagazijn

De PowerCube is een geautomatiseerd compact bakkenmagazijn voor compacte opslag en order picking van kleine onderdelen en stukgoederen. De bakken worden op elkaar gestapeld in verticale kanalen tot 12m hoog in het modulaire rekkensysteem.

Lees ook
Dit zijn de beste producten van LogiMat 2022

De bakken worden opgeslagen en opgehaald door speciaal ontwikkelde PowerCube shuttles die automatisch onder het rekkensysteem bewegen. Het systeem kan naar boven worden opgebouwd en kan aan individuele dakvormen worden aangepast.

Flexibele toepasbaarheid

Volgens Christian Erlach, Chief Sales Officer bij Jungheinruich  is de PowerCube een ideale oplossing voor klanten die in de automatisering willen stappen, of voor branche overkoepelend gebruik in de e-commerce. “Of het nu gaat om een stand-alone oplossing, een aanvulling voor wide-aisle magazijnen of als het middelpunt van een complex geautomatiseerd systeem – met de PowerCube kunnen onze klanten het potentieel van hun magazijn volledig benutten.”

Krachtige shuttles

De nieuw ontwikkelde PowerCube shuttles bewegen met een maximumsnelheid van 4 m/s en een versnelling tot 2 m/s². Zij kunnen gelijktijdig twee bakken met een lading van elk 50 kg vervoeren, die automatisch in het vlak onder de PowerCube rekken bewegen. Dankzij het schaalbare aantal shuttles kan de doorvoercapaciteit van de PowerCube flexibel worden aangepast in geval van toenemende vraag of uitbreiding van het productassortiment. Lithium-ion accu’s zorgen ervoor dat stilstand wordt voorkomen en de shuttles 24/7 inzetbaar zijn. De accu’s van de shuttles kunnen namelijk tijdens het gebruik worden opgeladen op de werkplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven