Dematic automatiseert dc van Kering van 162.000 vierkante meter • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dematic automatiseert dc van Kering van 162.000 vierkante meter


Dematic maakt bekend dat het geautomatiseerde distributiecentrum in Trecate (NO) Italië voor de wereldwijde luxegroep Kering na is voltooid. Dit project is ontwikkeld via een constante uitwisseling van informatie, toewijding en intensieve samenwerking om een duurzaam partnerschap op te bouwen en het beste resultaat te bereiken. Het eerste deel van de nieuwbouw wordt al sinds maart 2020 gebruikt en het tweede deel (ruim 100.000 vierkante meter) staat gepland voor het einde van het tweede kwartaal van 2021.

De nieuwe wereldwijde logistieke hub van Kering is in een recordtijd gebouwd en heeft een oppervlakte van ruim 162.000 vierkante meter (vergelijkbaar met 20 rugbyvelden). Het beschikt over automatiseringstechnologie die schaalbaarheid, innovatieve duurzaamheid en functies voor het welzijn van de werknemers biedt.

Het distributiecentrum van Kering wordt aangestuurd door Dematic’s iQ-software en gaat voldoen aan de vraag van regionale magazijnen, winkels, groothandels en e-commerce wereldwijd. Het vergroot de capaciteit voor leveringen (tot 80 miljoen stuks per jaar) en opslag (tot 20 miljoen stuks) significant. Verder helpt automatisering de doorlooptijden met 50% te verkorten door de snelheid van leveringen te verhogen en de samenwerking tussen alle merken te verbeteren.
Het project heeft twee Go-Lives (in 2021) met definitieve oplevering in juli 2022, voor een totaal aantal van ongeveer 900 werknemers.

“We zijn er trots op een waardevolle partner te zijn in dit project”, zegt Marco Parini, directeur Solution Development Zuid-Europa bij Dematic. “We kijken ernaar uit met Kering samen te werken om hen te helpen aan de huidige vraag te voldoen en verder te bouwen aan toekomstig succes.”

De ontwikkeling van het automatiseringssysteem binnen amper 12 maanden is mogelijk gemaakt door de wereldwijde resources van Dematic. Het bedrijf heeft voor dit project internationale teams ingezet en nauw samengewerkt met Metis Consulting en XPO Logistics. De nieuwe wereldwijde logistieke hub omvat:

  • Opslaglocatie van 600.000 Dematic Multishuttle®
  • Dematic Pouch-systeem met 3 modules
  • Dematic Multishuttle Flex met 6 gangen
  • Dematic crossbelt-sorteermachine
  • 10 kilometer aan transportbanden
  • Een palletstelling voor 50.000 locaties
  • Ruim 350 werkstations voor operators
  • Aansturing door Dematic iQ-software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven