Amazon investeert miljoenen in mensachtige robots voor in het warehouse • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amazon investeert miljoenen in mensachtige robots voor in het warehouse


Agility Robotics, een start up dat mensachtige robots ontwikkelt die naast mensen in magazijnen werken, heeft een investeringsronde 150 miljoen dollar opgehaald bij Amazon en andere donateurs.

Onder druk van grote personeelstekorten neemt robotisering in het warehouse neemt een enorme vlucht. Amazon dat vooroploopt in deze ontwikkeling, blijft daarom investeren in slimme systemen. Dit keer in de digit-robots van Agility Robotics.

Robots die lopen

De robots die lijken op mensen kunnen bedrijven helpen pakketten te verplaatsen en trekkers te lossen. Ze lopen vooruit, achteruit, zij aan zij, op en neer hellingen, over ongestructureerd terrein, en kunnen op hun plaats draaien of gehurkt lopen.

Amazon gelooft in de robots

Agility was een van de vijf eerste startups die financiering ontvingen van Amazon’s Industrial Innovation Fund. “Agility’s benadering van het ontwerpen van robotica voor een gemengd personeelsbestand is echt uniek en kan een aanzienlijk rimpeleffect hebben voor een breed scala van industrieën, en we hopen dat anderen dit voorbeeld zullen volgen om innovatie op deze manier te versnellen”, Katherine Chen, hoofd van de Amazon Industrial Innovation Fonds, aldus in een verklaring.

Het bedrijf heeft ongeveer 85 mensen in dienst en verwacht tegen 2024 een verdubbeling van het personeelsbestand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven