Ga naar hoofdinhoud

Ziengs zet met nieuw WMS flinke stap naar de toekomst; meer innovatie gepland


Ziengs Retail implementeert een nieuw warehouse management systeem (WMS): eerst in het distributiecentrum van Ziengs, daarna in dat van Scapino. Het nieuwe systeem levert een flinke kostenbesparing op en vormt een opmaat naar verdere integratie van beide logistieke operaties.

De distributiecentra van Ziengs en Scapino staan allebei in Assen op nog geen driehonderd meter afstand van elkaar. Dat is allesbehalve toeval. Beide retailformules zijn ooit opgericht door Berend Ziengs en vallen sinds zeven jaar weer onder dezelfde holding van zoon Henk Ziengs.

Bijna anderhalf jaar geleden is Geert Mulder, eerder al zestien jaar werkzaam voor Scapino, aangesteld om de logistiek van zowel Ziengs als Scapino te moderniseren. “De logistieke operatie hier is dertig jaar oud”, vertelt de operationeel manager vanuit zijn kantoor in het Ziengs-dc. “We werken in beide dc’s met een ERP-systeem dat gedateerd is en niet goed meer onderhouden kan worden. In het Scapino-dc maken we weliswaar gebruik van barcodescanning en voicepicking, maar in het Ziengs-dc hebben we nog een volledig papieren proces. Dat betekent dat we veel moeten vertrouwen op het geheugen en de creativiteit van onze mensen, terwijl we juist minder afhankelijk van mensen willen worden. Als we op logistiek gebied stappen vooruit willen zetten, is een nieuw WMS absolute noodzaak.

Als Mulder het heeft over stappen vooruit, doelt hij onder meer op de wens om de twee logistieke operaties op termijn onder te brengen in één nieuw distributiecentrum. “Dan denken we ook aan de inzet van robots of een automatisch bakkenmagazijn, maar daarvoor ontbreekt nu de basis. Daarom zijn we nu bezig met de implementatie van een nieuw WMS, eerst in het Ziengs-dc en daarna in het Scapino-dc. Als dat klaar is, starten we met de vervanging van het ERP-systeem.”

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven