Ga naar hoofdinhoud

Warehouse Totaal: in het volgende nummer


Het vierde nummer van Warehouse Totaal ligt volgende week dinsdag (17 september) op de mat! Dit is wat je ervan kan verwachten:

Verhuizen en doordraaien doe je zo

Hollister Incorporated verhuisde zijn Europese dc twee jaar geleden van Etten-Leur naar Oud Gastel. De Amerikaanse producent van onder meer stomazakjes, huidplakken, crèmes en nekbanden trok van een warehouse van 11.000 vierkante meter naar een pand van 30.000 vierkante meter. Tijdens de verhuizing liep de operatie zonder problemen door. Hoe kreeg Hollister dat voor elkaar? Logistiek Manager van het Jaar Job Sonke geeft tips voor een succesvol verhuisproject.

Groot, groter, grootst

Rob Wijnen.

Zalando in Bleiswijk, Bol.com in Waalwijk, VidaXL in Venlo, Primark in Roosendaal en Inditex in Lelystad. Stuk voor stuk distributiecentra met een grootte van ten minste 40.000 vierkante meter. Maar is groot ook altijd beter? Niet als we kijken naar de interne logistiek, zegt Rob Wijnen van adviesbureau Groenewout in dit verhaal. Benieuwd naar een voorproefje? Klik dan hier.

Unieke orderpickoplossing

De technische groothandel Jarola investeerde twee jaar geleden in een unieke oplossing met korte terugverdientijd. Die oplossing is een combi van zes verticale opslagmodules met put-to-light-technologie én orderpickkarren. Het resultaat mag er zijn: het aantal picks per persoon per uur is twee keer zo hoog als voorheen. De redactie nam een kijkje in het dc in Coevorden.

Verovert augmented reality de warehouses?

Orderpicker van ITT Motion Technologies verwerkt orders met behulp van Google Glass.

Het is niet de vraag óf augmented reality deel gaat uitmaken van het warehouse, maar wanneer. De mogelijkheden voor 3D-projectie van de ideale pickroute, een effectieve indeling van het voorraadmagazijn of onboarding van nieuw personeel zitten in de hoofden van logistiek planners, maar concrete toepassingen zijn vrijwel nergens in Nederlandse warehouses te vinden. Komt daar verandering in? Wil je alvast een indruk krijgen van het verhaal, klik dan hier.

Plus: 

  • Interviews met Coen Verberk (More Optimal), Pieter-Jan Venema (Logisch Werving & Selectie) en Jack Kuypers (Witron)
  • Columns van hoofdredacteur Martijn Reintjes en Jan Hommes. Lees hier ook de Expertblogs van Hommes (BMWT) op de website.
  • De nieuwste trends & updates
  • En nog veel meer…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven