Marktnieuws
Pieter-Jan Venema Logisch

De logistiek verandert en de rol van de logistiek manager verandert mee. Maar waar moet de teamleider in de toekomst aan voldoen? En weet je als manager zelf eigenlijk wel waar jouw kwaliteiten liggen en bij welke bedrijven je dan zou passen? Logisch Werving & Selectie biedt in die zoektocht de helpende hand.

Ben je als logistiek manager op zoek naar een vaste of interim functie, dan is het volgens Logisch verstandig om eerst te weten waar jouw kwaliteiten liggen. Dat ligt misschien voor de hand, maar niet iedereen slaagt erin een accuraat beeld van zichzelf te schetsen. Dat geldt soms ook voor mensen die al jaren in het vak zitten, zegt Pieter-Jan Venema. Hij werkte vijftien jaar lang in verschillende functies in de logistiek en richtte in 2007 een wervings- en selectiebureau op, waarbij hij nu een van de vijf recruitment consultants is.

https://www.facebook.com/WarehouseTotaal/videos/369367823949054/?xts%5B0%5D=68.ARCuUeI26ITwjMU7nWPtQ9NK8VonAp1GhPIf7HVWR2NdwkOjFV14ilHkEyWU4BM6Qn6RDdvSoB1KrBH7QYVeMEkHEqt3A9WfLP1I7PyLCGuUZr1hwzRXKAehPX8eVpuj1EzONU4aKOz3zbm1JtSymr24nhHE11KlxhM4nfCf3Rh-JDZgAZQDET1Mg2p-FMM8e71mDxA9xGiItjgbwtJfEiXNokC3a54qBZWMbLaleSVWl9iY8jwatrn6meDcdAV7YQ4f5LoKXyLWjapS1vPrW0LLi8GhqTfePmSCQvV_rnjj6U-94559oc2_8zez6I-PFKAwXV1e7brVdRUSq47mBxwBMWBIlRaj9yhR-g&tn=-R
Beluister hier een kort audiofragment van het interview.

Carrièrewending

“Wij komen veel mensen tegen die dezelfde soort functie hebben, maar toch heel verschillend zijn. Als we in gesprek gaan, komen we vaak al na anderhalf uur tot een goed beeld van wie iemand écht is.” Soms leidt zo’n gesprek tot een interessante carrièrewending. “Iemand kan zichzelf een harde leider vinden, maar als je erachter komt dat hij of zij beter tot zijn recht komt in het projectmanagement, waarom zou je hem of haar dan niet logistiek projectleider maken?”

“We hebben in het verleden een manager gehad die zich graag wilde verdiepen in de ziekenhuiswereld. Dat is onze branche niet, maar toch hebben wij hem gekoppeld aan een medisch laboratorium. Omdat het gewoon mooi is om iemand op dat ene pad te krijgen waarop hij volledig zichzelf kan zijn.”

Pieter-Jan Venema.

Logistiek manager: zowel kandidaat als opdrachtgever

Het concept van Logisch klinkt simpel: het bureau helpt logistiekelingen van bachelor- en masterniveau om een werkplek en functie te vinden die bij ze past en gaat voor bedrijven exclusief op zoek naar de beste kandidaat. De logistiek manager kan voor Logisch dus kandidaat en opdrachtgever zijn.

Identiteit van bedrijf

Schakelt een bedrijf de hulp van Logisch in, dan is het voor die onderneming van belang om op te vallen, om de kandidaat te overtuigen. Hoe doe je dat? Venema: “Het begint allemaal bij Why, How, What. Je moet weten waar je als bedrijf mee bezig bent, hoe je iets aanpakt en waarom je dat op een bepaalde manier doet. Je moet werken aan een identiteit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven