Ga naar hoofdinhoud

Warehouse problemen Dr Martens geeft winst flinke douw


Dr Martens heeft zijn omzet flink zien dalen het afgelopen jaar. Logistieke problemen in het warehouse spelen een belangrijke rol bij de neerwaartse trend.

Logistieke missers op het gebied van warehousing is Dr Martens in 2022 duur komen te staan. Het schoenenmerk zag zijn winst met 26 procent teruglopen.

De problemen ontstonden doordat het bedrijf zijn voorraad sneller dan gepland van een distributiecentrum in Portland naar een nieuwe third part property distributiecentrum in LA verhuisde.

Teveel voorraad

Het bedrijf had ook enkele van zijn Amerikaanse groothandelaren verteld dat zij het distributiecentrum konden gebruiken om een deel van hun zendingen op te slaan, terwijl de verzendtijden van de fabrieken naar het magazijn afnamen, waardoor meer voorraad werd toegevoegd aan de reeds overbelaste locatie.

Dit alles leidde tot ernstige knelpunten in het magazijn, waardoor het moeilijk werd om schoenen bij de groothandel te krijgen.

Miljoenen herstelkosten

Om de “operationele fouten” te herstellen, stegen de kosten met 15 miljoen pond. Dr Martens heeft eind 2022 tijdelijke magazijnen in de VS moeten openen.

Die extra kosten in de VS en de trager dan gehoopte omzetgroei, investeringen in nieuwe winkels, marketing en personeel leidden tot een daling van de jaarwinst vóór belastingen met 26% tot 159 miljoen pond in het jaar tot 31 maart. De jaaromzet bereikte voor het eerst £1 miljard, een stijging van 10% ten opzichte van een jaar eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven