Ga naar hoofdinhoud

Walmart introduceert next generation fulfilment centers: it’s all about automatisering, automatisering, automatisering


Walmart bouwt vier geautomatiseerde fulfilment centers die driekwart van de Amerikanen kunnen voorzien in hun online behoefte. Een gepatenteerd warehouse proces is de sleutel tot het toekomstige succes.

Walmart, dat deze zomer zijn drone delivery een flinke boost gaf, zet ook vol in opnwarehousing. De retailgigant bouwt de komende drie jaar vier ‘next generation’ fulfilmentcentra. Walmart combineert mensen, robotica en machine learning om de benodigde leveringssnelheid te generen voor online shoppers. Ook belooft de supermarktreus die last mile delivery wel heel serieus neemt, een ‘positieve’ werkomgeving’ voor zijn 4000 medewerkers die er komen te werken.

Samenwerking Walmart Knapp

Dat stelt David Guggina, senior vice president of Innovation and Automation van Walmart U.S. in een online blog. “Wat maakt deze gebouwen uniek in hun soort? Om te beginnen zijn we een samenwerking aangegaan met Knapp, om een ​​geautomatiseerd opslagsysteem met hoge dichtheid te ontwikkelen dat een handmatig twaalfstappenproces stroomlijnt in slechts vijf stappen. We hebben dit systeem geperfectioneerd in ons fulfilmentcentrum in Pedricktown, New Jersey, en hebben gezien hoe de voordelen van deze technologie breed zijn en omvatten: meer comfort voor medewerkers, een verdubbeling van de opslagcapaciteit en een verdubbeling van het aantal klantorders dat we in een dag kunnen vervullen.”

De plande vier fulfilment centers moeten in staat zijn 75% van de Amerikaanse bevolking tevoorzien van next day delivery of binnen twee dagen. Over de techniek in de geplande warehouses is de vice-president ook trots en uitgesproken.

Warehouse proces

Dit is hoe het proces in vijf stappen, waarvoor patent is aangevraagd, werkt:

Inbound: Verkopers en leveranciers sturen goederen naar een fulfilment center. Als de dozen aankomen, lossen medewerkers de trailers en plaatsen ze op een transportband waar ze naar de ontvangst worden geleid. Bij ontvangst plaatst een medewerker de items in een draagtas. De tas wordt afgevoerd naar een enorm, geautomatiseerd opslagsysteem waar een shuttle het naar een van de miljoenen aangewezen locaties transporteert.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Picking: Wanneer een klant een online bestelling plaatst, komt het systeem in actie, haalt de artikelen op en brengt de benodigde bakken naar een medewerker bij een pickstation. “Dit is een enorme overwinning voor onze medewerkers, die van oudsher tot negen mijl per dag zouden hebben gelopen.”

Pakket: Tegelijkertijd wordt een aangepaste doos gemaakt die past bij de exacte afmetingen van de bestelling. Walmart schat dat medewerkers tot vier bestellingen tegelijk kunnen verzamelen en pakketten kunnen klaarmaken om te worden verzonden in minder dan 30 minuten nadat de klant heeft besteld.

Verzenden: De voltooide bestelling wordt vervolgens automatisch gesloten, gelabeld en naar de aangewezen zone getransporteerd.

Slechts vier fulfilment centers?

Waarom slechts vier fulfilment centers? “Onze prioriteit is om onze FC’s strategisch te lokaliseren om zo effectief mogelijk te koppelen aan onze 4.700 winkels en 210 distributiecentra. Samen is dit systeem van fulfilment-assets geoptimaliseerd om bestellingen snel en efficiënt bij klanten te krijgen. Op deze manier laten we onze klanten zien dat ze niet verder hoeven te zoeken dan Walmart om te krijgen wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben.

Van het bouwen van nieuwe, hightech fulfilmentcentra tot het aanpassen van onze regionale distributiecentra, we blijven onze toeleveringsketen moderniseren en transformeren door baanbrekende automatiseringstechnologie toe te voegen aan onze faciliteiten. Ons vermogen om automatisering snel te testen, in te bedden en te schalen, wordt mogelijk gemaakt door Walmart Control Services, een technologieplatform ontwikkeld door Walmart Global Technology dat ons de flexibiliteit geeft om geautomatiseerde oplossingen van partners zoals Knapp, Symbotic en Witron in ons uitgebreide supply chain-netwerk aan te sluiten.

We zijn op een spannende reis om de manier waarop onze toeleveringsketen werkt volledig te transformeren, en het is ongelooflijk de moeite waard om onze medewerkers en klanten de vruchten te zien plukken. We zijn trots op onze toewijding om het vertrouwen van onze klanten en Walmart+-leden te verdienen, en we zullen nooit stoppen met innoveren om dat te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven