Vraag naar logistiek vastgoed stijgt naar recordhoogte • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Vraag naar logistiek vastgoed stijgt naar recordhoogte


De vraag naar logistiek vastgoed is nog nooit zo groot geweest, blijkt uit een onderzoeksrapport van NVM Business. Dat is een vakgroep die gespecialiseerd is in commercieel vastgoed en uit 725 makelaars bestaat.

Vorig jaar werd er 3,1 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed verhuurd of verkocht. Bijna 2,2 miljoen vierkante meter hiervan betrof nieuwbouw. Met name in het zuiden is de vraag naar logistieke ruimte groot; zo werd er in Noord-Brabant 800.000 vierkante meter verhuurd of verkocht.

Bron foto: publicatie ‘Logistiek vastgoed in cijfers 2018’

Aanbod en huurprijzen blijven gelijk

Ondanks de enorme vraag naar panden, bleef het beschikbare aanbod van distributiecentra en grootschalige opslagruimten in 2018 vrijwel gelijk. Dat komt, zo concludeert NVM Business, doordat beleggers en projectontwikkelaars meer gebouwen op risico in aanbouw namen.

Eind 2018 stond er ongeveer 2,33 miljoen vierkante meter te huur en te koop en daarvan bestond 725.000 vierkante meter uit nieuwbouw. De huurprijzen zijn in 2018 nagenoeg gelijk gebleven; alleen in de regio’s Rotterdam en Eindhoven ging het gemiddelde huurprijsniveau iets omhoog.

NVM Business

De NVM is in Nederland de grootste vereniging van makelaars en taxateurs in onroerend goed. Zij ondersteunt haar leden via educatie en research en behartigt hun belangen richting de overheid en politiek. NVM is zogezegd gespecialiseerd in commercieel vastgoed (kantoren, bedrijfsgebouwen, winkels en horeca) en bestaat uit 725 makelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven