Corona

De Amerikaanse webgigant Amazon heeft een robot ontworpen die het coronavirus moet doden met ultraviolet licht. 

De robot lijkt op een bagagetrolley, met een metalen frame dat is bevestigd aan een rechthoekige bodem met wielen. Een van de zijdes van het frame is voorzien van minimaal tien ultraviolette buislampen. 

CBS News heeft een video gepubliceerd waarin de robot door een vrieshuis van een Whole Foods-winkel rijdt en met zijn UV-licht op koeldeuren schijnt om zo het coronavirus geen kans te geven om zich te verspreiden op voedsel, verpakkingen, deurklinken en dus op deuren. 

Amazon is ‘enthousiast over de mogelijkheden’, vertelt woordvoerster Kirsten Kish in een reactie aan Business Insider: “We zullen blijven innoveren om ervoor te zorgen dat we onze werknemers, klanten en gemeenschappen blijven ondersteunen.”

Helpt UV-licht echt? 

Wetenschappers doen al jaren onderzoek naar de effecten van UV-licht op virussen en studies tonen aan dat het licht het genetische materiaal van virussen en andere microben kan muteren en het voor hen onmogelijk maakt om zich te verspreiden. UV-licht lijkt virussen en ziektekiemen dus te kunnen doden. 

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven