Ga naar hoofdinhoud

VCD nog sterker na overname CSS Solutions


De VCD IT Groep heeft in juni alle activiteiten van CSS Solutions overgenomen. Dankzij deze overname is VCD nu één van de grootste zelfstandige ICT-aanbieders in Nederland.

De VCD IT Groep groeit door de overname uit tot een organisatie van ruim 400 medewerkers en meer dan 12.000 klanten. VCD en CSS houden zich beide bezig met het leveren van business solutions op basis van producten van Exact Software. De bedoeling is dat de groep zowel nieuwe als bestaande klanten nu nog beter en vollediger kan bedienen. De dienstverlening bestaat onder meer uit softwareontwikkeling en -implementatie, hosting, maatwerkoplossingen en outsourcing. Uiteraard leidt het samengaan ook tot schaalvoordelen.

De VCD IT Groep
De VCD IT Groep bestaat nu dus uit de bedrijfsonderdelen VCD Automatisering, Humannet en CSS Solutions. VCD Automatisering behoort tot de grotere zelfstandige ICT-bedrijven in ons land. Het bedrijf is sinds 1977 landelijk actief in uiteenlopende sectoren. Vanuit het one-stop-shopping-concept levert VCD zowel consultancy, standaard en maatwerksoftware als beheer en infrastructuur.

Productgroepen
VCD richt zich op de branches retail, gezondheidszorg, finance, transport, zakelijke dienstverlening en overheid. Daarnaast heeft de organisatie zich gespecialiseerd in een aantal productgroepen, zoals Business Intelligence, Progress-toepassingen en standaardoplossingen op financieel, logistiek en HRM-gebied. Bovendien heeft VCD strategische allianties opgebouwd met bijvoorbeeld Business Objects, Cognos, Exact Software, Hewlett Packard, Oracle en Progress.

Humannet
Humannet heeft zich vanaf 2002 ontwikkeld tot de marktleider in Nederland op het gebied van procesvolgsystemen voor verzuimbeheer. Met innovatieve oplossingen creëert Humannet voor meer dan honderd klanten efficiency op het gebied van P&O, arbodienst, bedrijfsarts, verzuimmanagement en reïntegratiebegeleiding. Naast standaard en maatwerksoftware voor verzuimbeheer, levert Humannet ook specifieke consultancydiensten op het vlak van procesanalyse en -inrichting.

MKB
CSS Solutions is een dienstverlener op het gebied van Exact software, evolution, aura, infrastructuur en softwareontwikkeling. Het bedrijf richt zich hierbij voornamelijk op de (groot)handel, industrie en zakelijke dienstverlening. CSS richt zich bovendien al bijna 25 jaar met praktische IT-oplossingen op het MKB.

Strategische partnerships
Het dienstenaanbod valt uiteen in consultancy, standaard- en maatwerksoftware, infrastructuur en beheer. Om de continuïteit bij de klanten te waarborgen heeft CSS Solutions gekozen voor strategische partnerships met marktleiders zoals Exact Software, SoftBrands en HP. CSS Solutions heeft kennis van administratieve automatisering, kantoorautomatisering, productie- en logistieke automatisering, CRM, keuzes van netwerkstructuur en beveiliging, levering en implementatie van apparatuur en software, beheer, onderhoud en helpdeskondersteuning.

Algemeen directeur
De huidige vestigingen van CSS Solutions, in Heerenveen, Arnhem, Delft, Sliedrecht, Eindhoven en Weert, blijven bestaan. Tot algemeen directeur van CSS Solutions is Roland ten Broeke benoemd. Hij is al ruim elf jaar verbonden aan de VCD-organisatie en ook binnen het Exact-kanaal is hij een bekend gezicht.

Trots
Sjouke Kuindersma zegt namens de VCD IT Groep: “We zijn trots op de gerealiseerde overname, waardoor we veel gemotiveerde en enthousiaste collega’s erbij hebben gekregen. Ook is ons klantenbestand enorm uitgebreid en zullen we ons uiterste best doen deze klanten optimaal te bedienen.” Raj Patel, CEO van Exact Software sluit zich hier bij aan: “We staan achter deze integratie omdat we er van overtuigd zijn dat dit in het belang is van de Exact klanten en de werknemers binnen ons ecosysteem.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven