Tilburg-Waalwijk is dé Logistieke Hotspot van Nederland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Tilburg-Waalwijk is dé Logistieke Hotspot van Nederland


Dertien jaar heeft Tilburg-Waalwijk erop moeten wachten, maar nu is de Brabantse regio uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het Jaar. Tilburg-Waalwijk kreeg meer stemmen dan runner-up Venlo-Venray en WestBrabant, dat de twee voorgaande edities won, eindigde op de derde plaats.

Tilburg-Waalwijk scoorde goed op de criteria beschikbaarheid van bouwgrond, voldoende personeel en medewerking van de gemeente bij het faciliteren van nieuwe logistieke bedrijvigheid. “De top drie is een close call, maar Tilburg-Waalwijk staat met zijn aanpak absoluut op één”, reageerde een van de panelleden.

De foto’s zijn gemaakt door Midpoint Brabant.

De panelleden keken in hun enquête ook naar criteria als: de motivatie van het personeel, de bereikbaarheid, nationale e-fulfilment, crossborder e-fulfilment en de geschiktheid voor nationale distributie-activiteiten. Op deze criteria scoorde Venlo-Venray het hoogst, maar op basis van alle variabelen ging Tilburg-Waalwijk uiteindelijk met de zege aan de haal.

“Logistiek is innovatieve topsport en vraagt om goede bereikbaarheid via weg, water en spoor”, reageert Berend de Vries, wethouder economische zaken van Tilburg. “We investeren fors in de havens van Tilburg en Waalwijk en met de gerealiseerde treinverbinding met China is onze regio optimaal bereikbaar.”

De volledige top tien:

  1. Tilburg-Waalwijk
  2. Venlo-Venray
  3. West-Brabant
  4. Almere-Lelystad-Zeewolde
  5. Rivierenland
  6. Oss-Veghel-Den Bosch
  7. A12 Corridor
  8. Twente
  9. Utrecht
  10. Arnhem-Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven