Thermo King stapt over op SLX productie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Thermo King stapt over op SLX productie


Thermo King, bouwer van transportkoelingen, is volledig overgegaan op de productie van SLX koelmachines. De strenge eisen ten aanzien van het milieu liggen ten grondslag aan de overstap.

Een groep Nederlandse klanten was in het Ierse Galway getuige van hoe de fabriek volgens een efficiënter productiesysteem SLX machines bouwt.

Betere prestaties
Volgens Thermo King is de SLX-generatie stiller en zuiniger dan vergelijkbare machines. Ook zouden de prestaties beter zijn. Salesmanager Benno ten Dam: “Betere koelprestatie en hogere luchtcirculatie zijn van wezenlijk belang om een lading op de door de klant gewenste temperatuur te houden. De SLX bereikt deze prestatie zelfs met een lagere CO2-uitstoot en met een brandstofverbruik dat tot 20% lager ligt dan de vorige generatie koelmachines.” Bovendien is de productie van de SLX volgens Thermo King een stuk milieuvriendelijker.

Cold Metal Transfer
De Nederlandse klanten om Galway merkten op dat er nog best veel handwerk komt kijken bij de productie. Toch is de bouwer van transportkoelingen ook op dit terrein vooruitgegaan. Kenmerk van de SLX is dat het laswerk volgens een nieuwe werkwijze wordt gedaan, namelijk de CMT-methode. CMT staat voor Cold Metal Transfer. Deze lasmethode heeft volgens Thermo King veel minder afwijkingen tijdens het lassen tot gevolg. Ook heeft de methode minder moeite met in grootte variërende lasnaden. Het resultaat: minder handwerk, minder fouten en een hogere kwaliteit, aldus Thermo King.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven