Ga naar hoofdinhoud

Synerlogic kiest voor mobiel scannen: ‘Zo kunnen we doorgaan’


Om barcodes te lezen, wordt in magazijnen doorgaans een handscanner gebruikt. Er zijn echter steeds meer bedrijven die niet meer een robuust scanapparaat, maar een smartphone of tablet gebruiken bij bijvoorbeeld het picken van orders, het inventariseren van de voorraad en het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Ook Synerlogic gaat in de nabije toekomst over. Deze logistiek dienstverlener uit Duiven heeft mede daarom gekozen voor 3PL Dynamics van Boltrics.

Synerlogic is een bedrijf dat ingrediënten, (vee)voedingsadditieven, chemicaliën en reinigings- en desinfectiemiddelen produceert en distribueert. Daarbij valt te denken aan stremsels, zouten, zoutzuur en handzeep. Omdat Synerlogic met 40.000 gevulde palletplaatsen aan voedingsmiddelen en ADR-goederen (gevaarlijke goederen die internationaal over de weg worden vervoerd) werkt, is het controleren van de kwaliteit en veiligheid van groot belang.

HTML5-scanning

Bedrijven voeren dergelijke controles vaak uit met kleine toetsenborden en soms met pen en papier. Voor Synerlogic voldeed het huidige WMS niet meer aan zijn eisen. Boltrics WMS past nu HTLM5-scanning toe en van dat systeem gaat Synerlogic ‘medio 2019’ dus gebruikmaken. HTML5-scanning is een scansysteem met internet als basis. Hiervan kan elk device met internet gebruikmaken, dus ook smartphones en tablets. Door het gemak van onder meer touchscreens moeten de controles een stuk soepeler gaan verlopen.

Boltrics is een bedrijf uit Ede dat softwareoplossingen levert voor logistiek dienstverleners. Men heeft zijn software bij meer dan honderd logistiek dienstverleners in warehousing, wegtransport, lucht- en zeevracht geïmplementeerd. Synerlogic is wel een van de eerste bedrijven die gaat werken met HTML5-scanning van Boltrics.

Een magazijnmedewerker van Synerlogic hoeft straks alleen maar de applicatie op zijn smartphone of tablet te openen om bijvoorbeeld de kwaliteit van de goederen te kunnen beoordelen. Met dit nieuwe scansysteem verwacht Synerlogic ook onder andere de traceerbaarheid van goederen en de voorraadbetrouwbaarheid te vergroten.

‘Optimale ICT-ondersteuning is cruciaal’

“De warehousingactiviteiten behoren tot de kerntaken van ons bedrijf”, reageert Han Hartelman, project manager van Synerlogic. “Het is daarom cruciaal om de meest optimale ICT-ondersteuning te realiseren voor deze bedrijfsprocessen. Het WMS (warehouse management systeem, red.) van Boltrics helpt niet alleen bij de huidige vernieuwingsslag, maar is ook nog eens toekomstbestendig. Waar veel systemen op een gegeven moment gedateerd zijn, zal dat nu niet gebeuren. Zo kunnen we blijven doorgaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven