Ga naar hoofdinhoud

Swisslog neemt Ergotrans over


Swisslog heeft met de overname van het Apeldoornse Ergotrans zijn positie in de healthcare logistiek versterkt. Ergotrans is gespecialiseerd in buizenpost, rallypost, interne transportsystemen,geldkoffer transport, geld afroomsystemen, intern containertransport, hangbanen, documententransport en kokertransport. Het is sterk vertegenwoordigd in ziekenhuizen, maar werkt ook op uitgebreide schaal voor het bedrijfsleven. Ergotrans was al jarenlang een partner van Swisslog’s Healthcare Solutions, en dan met name voor de divisie die zich bezig houdt met pneumatische buizensystemen.

Ergotrans logo      Swisslog logo

Charlie Kegley, President van Swisslog’s Healthcare Solutions division is opgetogen over de overname: “Hiermee kunnen we onze positie op de Nederlandse gezondheidsmarkt versterken. De overname past precies binnen onze strategie om met Healthcare Solutions de positie in veelbelovende Europese markten uit te breiden.” In deze strategie paste ook de overname, in augustus vorig jaar, van het Noorse bedrijf Collett.

AGV’s
In 2007 boekte Ergotrans een omzet van zo’n 3,7 miljoen euro met zo’n 40 werknemers. Behalve dat het al jaren de pneumatische buizensystemen van Swisslog verkoopt, heeft het ook twee belangrijke eigen lijnen: AGV’s op railsystemen (met name voor ziekenhuizen) en Paspomaat. Dit laatste is een ingenieus, mechatronic gestuurd systeem, dat garant staat voor een veilige en snelle uitgifte van waardedocumenten. Paspoorten, identiteitskaarten, vreemdelingendocumenten, rijbewijzen etc. worden op afroep en individueel via speciale transportlijnen binnen 18 seconden vanuit de kluisruimte aan de balie afgeleverd.

Ergotrans AGV 1Ergotrans AGV 2

Het AGV systeem van Ergotrans

 

Ergotrans kettinghangbaan  Ergotrans Rallypost

Kettinghangbaansysteem                            Het Rallypost Systeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven