Ga naar hoofdinhoud

Stow gaat voor compacte opslag op Logistica

Stow Atlas shuttle

De mobiele stellingen en het Atlas shuttlesysteem van Stow Nederland optimaliseren de beschikbare ruimte in het magazijn.

Het Stow Atlassysteem (foto) is een systeem voor palletopslag in diepe kanalen. Het hart van het systeem is een shuttle, die op rails de opslagkanalen ingaat om pallets te laden of te lossen. Door dit in de stelling ingebouwde transportsysteem zijn er geen gangpaden nodig, wat een compacte storage mogelijk maakt. Het wegzetten en terugbrengen van de pallets gebeurt automatisch door de palletshuttle, wat ook de taak van de heftruckchauffeur verlicht. Hij hoeft enkel de startpositie en de taak van de shuttle op te geven. Op de Logistica 2015 wordt het shuttlesysteem gedemonstreerd.

Verrijdbare stellingen
Aangezien verrijdbare stellingen op mobiele onderstellen staan, kent dit mobiele systeem een opslagdichtheid die 80% hoger ligt dan een gewone palletstelling. Gangpaden kunnen worden geopend en weer gesloten, voor maximale toegankelijkheid. Omdat elke pallet rechtstreeks bereikbaar is, ligt ook het aantal mogelijke SKU’s hoog. Anderzijds verlaagt dit mobiele opslagsysteem de kosten voor verwarming, koeling en verlichting, en hoeven heftrucks geen lange afstanden af te leggen.

Stow hal/stand 11/C020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven