Sterk geautomatiseerd dc voor kleine pakketten PostNL • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Sterk geautomatiseerd dc voor kleine pakketten PostNL


PostNL wil een ‘sterk geautomatiseerd’ distributiecentrum bouwen. Het postbedrijf wil dit warehouse enkel gebruiken voor het sorteren van kleine pakketten. Het pand moet in 2021 operationeel zijn, zo staat in een marktupdate van PostNL.

PostNL opende eerder sorteercentra in steden als Venlo, Amsterdam en Almere en volgend jaar wordt een dergelijke vestiging in Tilburg geopend. Het is nog niet bekend waar het nieuwe sorteercentrum komt te staan, maar PostNL mikt op een locatie in het midden van het land.


PostNL nam in november het sorteercentrum in Amsterdam in gebruik. Warehouse Totaal schreef daar dit bericht over.

Dit distributiecentrum zal 24 uur per dag en zeven dagen per week operationeel zijn, zo valt er te lezen. PostNL opent de sorteercentra om tot lagere sorteerkosten te komen. Het totale volume van PostNL bestaat voor veertig procent uit kleine pakketten.

“Met deze uitbreiding realiseren we verdere groei, maar beperken we de investeringen na een piek in 2020. Hiermee creëert PostNL de ruimte om de marge te verbeteren en een beter cashflowprofiel na 2020”, aldus PostNL.

PostNL

PostNL draagt zijn huidige naam sinds 2001. Het bedrijf bezorgt op een doordeweekse dag in de Benelux gemiddeld 800.000 pakketten en zeven miljoen brieven. Post NL behaalde in het kalenderjaar 2018 een omzet van 2,8 miljard euro. 48 procent van die omzet valt terug te voeren op online bestellingen.

In hoeverre juich jij de robotisering binnen de logistiek toe?

  • Zeer (76%, 19 Stemmen)
  • Totaal niet (12%, 3 Stemmen)
  • Geen (uitgesproken) mening (12%, 3 Stemmen)

Totaal aantal stemmen: 25Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven