Staking Albert Heijn: einde nog niet in zicht • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Staking Albert Heijn: einde nog niet in zicht

Het regionaal DC van Albert Heijn in Zaandam.

De stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn kunnen nog even duren. De vakbonden gaan door zo lang de supermarktketen niet met een goed bod komt.

Het einde van de acties bij de zes distributiecentra van Albert Heijn is nog lang niet in zicht. De vakbonden weten vooralsnog niet van wijken en hebben aangekondigd actie te blijven voeren zolang Albert Heijn niet met een goed bod komt. “Er moet wel een concreet bod zijn om over te praten, anders heeft het geen zin”, vertelt de CNV.

Start stakingen

Zondag 23 april begonnen de parttime werknemers in Geldermalsen met staken om 19.00 uur (tot 23.00 uur). Hun collega’s in Zaandam en Pijnacker volgden om 21.00 uur (ook tot 23.00 uur). Maandag 24 april gingen de fulltimers in Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg en Zwolle om 07.00 uur in staking, tot en met woensdag. In Zaandam staakten de mensen dinsdagmorgen. 

Eisen vakbonden

Inzet is onder meer meer loon. Albert Heijn zet in op een loonsverhoging van 6% extra salaris in april en 2% per januari. De bonden gaan voor 14% meer salaris. De lonen moeten bovendien voortaan meestijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie) vinden de vakbonden. FNV wil dat de toeslagen voor werken op de zondag blijven. Deze wil Albert Heijn met de helft verminderen. CNV zet ook in op de instroom van nieuwe, vaste collega’s.

Lege schappen

Volgens een woordvoerder zijn het vooral de vestigingen in het noordoosten en zuidwesten die het meeste last hebben. Die worden beleverd vanuit Zwolle en Pijnacker en daar zullen de schappen als eerste leeg raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven