Stakingen in distributiecentra Albert Heijn begonnen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Stakingen in distributiecentra Albert Heijn begonnen

Het regionaal DC van Albert Heijn in Zaandam.

Het was al aangekondigd; maar nu is het zeker. Er wordt actiegevoerd bij distributiecentra van Albert Heijn. De vakbonden willen met de acties betere afspraken afdwingen voor het personeel.

De acties worden gehouden in de distributiecentra in Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg, Zaandam, Hoorn en Zwolle.

Stakingen deze week

Zondag 23 april beginnen de parttime werknemers in Geldermalsen met staken om 19.00 uur (tot 23.00 uur). Hun collega’s in Zaandam en Pijnacker volgen om 21.00 uur (ook tot 23.00 uur). Maandag 24 april gaan de fulltimers in Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg en Zwolle om 07.00 uur in staking, tot en met woensdag. In Zaandam staken de mensen nog van dinsdagmorgen 03.00 uur tot 15.30 uur. 

De acties volgen op vastgelopen CAO-onderhandelingen. De vakbonden hebben de supermarktreus vorige week een ultimatum gesteld om aan hun CAO-eisen te voldoen. Zo niet dan volgen er acties was het devies. Nu wordt de daad bij het woord gevoegd.

Eisen vakbonden

Inzet is onder meer meer loon. Albert Heijn zet in op een loonsverhoging van 6% extra salaris in april en 2% per januari. De bonden gaan voor 14% meer salaris. De lonen moeten bovendien voortaan meestijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie) vinden de vakbonden. FNV wil dat de toeslagen voor werken op de zondag blijven. Deze wil Albert Heijn met de helft verminderen. CNV zet ook in op de instroom van nieuwe, vaste collega’s.


Bij de distributiecentra van Albert Heijn werken zo’n 4.000 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven