Sonae MC kiest voor pallets en bakken van CHEP/IFCO • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Sonae MC kiest voor pallets en bakken van CHEP/IFCO


CHEP en IFCO worden de belangrijkste leveranciers van palletbeheer- en RPC-poolingdiensten voor de Portugese levensmiddelenretailer Sonae MC.

Logistiek dienstverlener IFCO levert kunststof RPC’s (returnable product containers) aan leveranciers, die deze zullen gebruiken om verse producten aan te leveren bij alle Sonae MC-winkels. Poolorganisator CHEP zal de faciliteiten voor inspectie en reparatie van al het poolingmateriaal )pallets plus RPC’s) bij de distributiecentra van de retailers beheren. Naar verwachting zal Sonae met deze poolovereenkomst de CO2-uitstoot met 2.025 ton per jaar terugdringen. Daarnaast zal er elk jaar 995 m3 hout minder op de vuilnisbelt terechtkomen.

Reparatie

CHEP ontwikkelde de eigen ’total equipment management’ dienst om het sorteren, inspecteren en herstellen van pallets, kratten en containers plaats te laten vinden in de fabriek of bij de klant. Total Equipment Management garandeert dat pallets en containers die aan de vereisten voldoen meteen heringevoerd worden in de logistieke keten en dat beschadigd materieel ter plaatse wordt gerepareerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven