Ga naar hoofdinhoud

Slowakije: een logistieke hotspot om rekening mee te houden


Slowakije wordt logistiek gezien steeds interessanter. Daarom laat vastgoedontwikkelaar P3 Logistics Parks een logistiek park bouwen in Nová Polhora, dicht bij de oostelijk gelegen stad Kosice. 

Waarom kiest P3 Logistics Parks voor Slowakije?

“Het is een regio die veel groei- en economische potentie heeft”, zegt woordvoerder Peter Jánosi in een persbericht. “Niet alleen door de uitbreiding van het wegennetwerk, maar ook vanwege de aanwezigheid van industrieën, diensten, handel en een beschikbare beroepsbevolking van hoge kwaliteit. “

Op het logistiek park zullen in eerste instantie 1500 mensen komen te werken. Nová Polhora-burgemeester Anton Simcák is blij met de werkgelegenheid: “We zijn een klein dorp, maar we hebben geweldige ontwikkelingsplannen. We zijn ons bewust van onze strategische locatie.”

Strategische locatie

In het dorp Nová Polhora wonen nog geen 500 mensen. Wel ligt de plaats op slechts een kwartier rijden van Kosice, na Bratislava de grootste stad van het land. Presov, de derde stad van Slowakije, bevindt zich op twintig minuten rijden van Nová Polhora.

Het is de bedoeling dat bedrijven uit de auto-industrie, retail, e-commerce en logistiek naar het park trekken, legt Jánosi van P3 Logistics Parks uit. Het vastgoedbedrijf liet eerder al drie andere logistieke parken bouwen in Slowakije: in Lozorno, Ivanka pri Dunaji en in Strecno. Het park in Nová Polhora is echter het eerste park van P3 Logistics Parks in het oosten van Slowakije.

Eerste huurder is binnen

De eerste twee gebouwen van de locatie zullen in 2020 klaar zijn. Er heeft zich al een eerste huurder gemeld: het Slowaakse transportbedrijf C.S. Cargo. “Oost-Slowakije is geen vreemde regio voor ons, want we opereren hier al twaalf jaar”, reageert algemeen directeur Igor Kácer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven