Ga naar hoofdinhoud

Prologis ontwikkelt volledig elektrisch distributiecentrum in Zundert


Zundert krijgt er een groot warehouse bij. Op Business Center Treeport ontwikkelt Prologis op een kavel van 6,5 hectare een nieuw distributiecentrum van omvang die volledig elektrisch is.

Prologis, dat in Tilburg de primeur heeft van een slimme megabatterij bij het dc, is op het nieuwverworven terrein van 6,5 hectare in Zundert gestart met de bouw van een warehouse met een oppervlakte van 47.246 vierkante meter.

Duurzaam distributiecentrum

Duurzaamheid is troef in het distributiecentrum. Het dc wordt ‘volledig elektrisch’ ontworpen. Het warehouse wordt voorzien van warmtepompen, LED-verlichting, waterbesparende maatregelen, zonnepanelen en laadvoorzieningen, levenscyclusanalyses en slimme meters voor realtime energiegegevens. Dit zal resulteren in minimaal een BREEAM-classificatie ‘Excellent’ aldus Prologis dat de ambitie heeft Net Zero Carbon te zijn in 2040.

Het distributiecentrum krijgt een vloerbelasting van 50 kN/m², een volledig elektrisch verwarmingssysteem en een direct beschikbare energiecapaciteit van 4.130kVa. Het pand krijgt naast  magazijnruimte ook een mezzanine en kantoorruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven