Ga naar hoofdinhoud

ProLogis en AMB kondigen fusie aan


AMB Property Corporation en ProLogis hebben een definitieve overeenkomst tot gelijkwaardige fusie aangekondigd. Het resultaat is de vorming van een toonaangevende wereldwijde eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van industrieel vastgoed. Naar verwachting hebben de bedrijven straks gezamenlijk een lopende beurswaarde van circa 14 miljard dollar, een totale marktwaarde van meer dan 24 miljard dollar en een bruto eigen en beheerd vermogen van zo’n 46 miljard dollar.

De fusie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van het verkrijgen van de goedkeuring van de aandeelhouders van AMB en ProLogis. De partijen verwachten de overeenkomst in het tweede kwartaal van 2011 te bekrachtigen. De aandelenfusie is bedoeld als een belastingvrije transactie. Na voltooiing van de fusie gaat het bedrijf verder onder de naam ProLogis

De fusie brengt twee ‘customer franchises’ op de vastgoedmarkt bijeen. De gecombineerde portefeuille omvat zo’n 55,7 miljoen vierkante meter aan moderne distributiefaciliteiten in 22 landen in markten die belangrijke toegangspoorten en logistieke corridors vormen. Beide ondernemingen hebben substantiële portefeuilles in Noord-Amerika, West-Europa en Japan. ProLogis is reeds lange tijd gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en Centraal- en Oost-Europa. AMB is nadrukkelijk aanwezig in China en Brazilië.

Leiding
Ceo Moghadam van AMB en ceo Rakowich van ProLogis voeren tot en met 31 december 2012 gezamenlijk de leiding, waarna Rakowich terugtreedt en Moghadam ceo van het gecombineerde bedrijf wordt. Moghadam wordt ook voorzitter van de raad van bestuur van de combinatie en zal in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van de bedrijfsfilosofie, de strategie en het netwerk van particulier kapitaal.
De transactie zal naar verwachting onmiddellijk positief bijdragen, met ongeveer 80 miljoen dollar aan geschatte jaarlijkse brutobesparingen op algemene en administratieve kosten, die gerealiseerd worden bij volledige integratie, naar verwachting binnen een periode van achttien maanden na het voltooien van de overeenkomst.

Distributieruimte in Venlo
ProLogis heeft een leasecontract gesloten met een Amerikaanse farmaceut. Het bedrijf huurt 13.181 vierkante meter aan distributieruimte in ProLogis Park Venlo. Het nieuwe langetermijncontract omvat distributieruimte in ProLogis Park Venlo DC1, gelegen op bedrijventerrein Trade Port. De farmaceut was al aanwezig op deze locatie, maar was toe aan uitgebreidere huisvesting. De overeenkomst is gesloten in samenwerking met DTZ Zadelhoff en CB Richard Ellis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven