Opsporing verzocht: enorme elektronicadiefstal in dc • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Opsporing verzocht: enorme elektronicadiefstal in dc


Begin juni is er voor ongeveer drie miljoen euro aan elektronica gestolen uit een distributiecentrum. De politie heeft nu beelden vrijgegeven van de inbraak en die zijn getoond in het programma Opsporing Verzocht

Op de video is te zien hoe twee vrachtwagens in de bewuste nacht komen aanrijden bij het dc op Schiphol: een DAF-truck en een witte Renault-trekker met oplegger. 

Drones en telefoons

Een persoon in een geel hesje loopt met vrachtbrief naar binnen, opent een dock en bedient een palletwagen. Zo weet hij in anderhalf uur tijd zo’n veertig pallets met voornamelijk elektronica in de vrachtwagen te laden. Denk aan Motorola-telefoons, drones en actioncams van DJI. 

De man vertrekt en stapt in bij zijn handlanger. Ze rijden zonder problemen met de vrachtwagen het terrein af. De Marechaussee vermoedt dat ze informatie van binnenuit hadden. 

De politie heeft al een verdachte aangehouden. De politie heeft ook de eigenaar van een loods in Beverwijk aangehouden. In die loods werden dozen tuinverlichting gevonden die bij de buit hoorden. 

Wij schreven onlangs een artikel over de grootste logistieke diefstallen van eind 2019. Nederland staat opvallend hoog in de lijst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven