Op zoek naar slimme stadslogistiek • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Op zoek naar slimme stadslogistiek

Kick-off VIL-Project R!sult.

VIL, Innovatieplatform voor de logistieke sector, gaat in samenwerkingen met 22 bedrijven en 4 steden, in het project R!sult (Responsive Sustainable Urban Logistics) op zoek naar een geïntegreerde logistieke oplossing voor stadsbeleveringen.

Het grote aantal bestelwagens en de toenemende congestie doet de vraag om betere leefbaarheid in Vlaamse steden alleen maar groeien. VIL wil met dit project tot een model komen voor zowel duurzame als economische stadslogistiek, dat gunstig is voor alle stakeholders (producent, stad, logistieke dienstverlener, handelaar en burger). Het gebruik van de juiste vervoersmiddelen en de optimale combinaties ervan zijn hier cruciaal. Daarbij moet gekeken worden naar de capaciteit per modus, optimale routes, stockage en cross-dock capaciteit en de impact op kosten en milieu.

De doelstelling van dit project is het uitwerken en valideren van een multi-inzetbaar generiek logistiek concept om optimaal aan stadsbelevering te doen, dat gebruikt kan worden door bedrijven om hun operaties te optimaliseren en voor steden als ondersteuning bij hun beleidsvorming.

Supply chains optimaliseren

De opgebouwde kennis, het model en de roadmap bieden de mogelijkheid om supply chains te optimaliseren en vernieuwende diensten uit te bouwen op vlak van stadslogistiek. Daarnaast is het de bedoeling om een aantal pilotprojecten op kleine schaal uit te proberen samen met de deelnemende partijen, waaronder DHL International, PostNL en Weerts Supply Chain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven