Op naar 20.000 pakketjes: online dierenapotheek Medpets breidt uit • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Op naar 20.000 pakketjes: online dierenapotheek Medpets breidt uit


Medpets breidt uit. De grootste online dierenapotheek in Nederland en België opent een nieuw distributiecentrum op Borchwerff II in Roosendaal.

Medpets heeft de sleutels al in ontvangst genomen en verwacht in juli compleet verhuisd te zijn.

Medpets is een e-commercebedrijf gericht op supplementen, voeding, medicijnen en andere benodigdheden voor dieren. Naast Nederland en België is het bedrijf ook actief in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk.

Na 3 jaar nieuwe uitbreiding

Ongeveer drie jaar geleden bouwde Medpets nog een nieuw warehouse naast het hoofdkantoor in Oud-Gastel. Door de enorme groei die het bedrijf doormaakt, is er alweer een nieuw dc nodig. 

“Het nieuwe warehouse is liefst 11.000 vierkante meter groot en heeft 14 laaddocks om nog sneller te laden en lossen”, aldus supply chain manager Bart Jakobsen. 

Direct uit voorraad

Het nieuwe warehouse brengt meerdere voordelen met zich mee, vertelt Jakobsen: “Er is nu meer ruimte om producten direct uit voorraad te leveren, waardoor we nog sneller kunnen verzenden.”

Medpets hoopt te groeien tot zeker 20.000 pakketjes per dag. Een combinatie van een rollenbaansysteem met pallet- en legbordstellingen voor opslag en verwerking moet dat mogelijk maken. 

Rollenbaansysteem

Vanas, specialist in magazijninrichting, werkplaatsinrichting en WMS-systemen, levert een rollenbaansysteem met twee dozenopzetters en labelmachines om de goederen zo efficiënt mogelijk in te pakken. Als de dozen gesloten zijn, worden ze voorzien van een verzendetiket en worden de dozen gesorteerd op een sorter van Vanas. Deze automatisatie moet zorgen voor een hogere productiviteit. 

Bovendien zullen dozen foutloos geselecteerd worden en kosten bespaard worden op verpakkingsmateriaal dankzij de dozen opzetters en dozensluiters.

Meer weten over hoe jij jouw magazijn het beste kunt indelen en de looptijd kunt reduceren? Kijk dan de sessie van Vanas tijdens WT LIVE hierboven terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven