Nieuw WMS maakt A. Roemaat Transport 35% efficiënter • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuw WMS maakt A. Roemaat Transport 35% efficiënter


A. Roemaat Transport is overgestapt op een nieuw WMS. De investering zorgt voor een forse efficiencyverbetering qua orderpicking.

Toenemende warehouse activiteiten door uiteenlopende klantwensen, maakt het warehouse complexer. Reden voor de logistieke dienstverlener te investeren in een nieuw WMS; dezelfde als koel- en vriesreus Lineage Logistics.

Boltrics

Roemaat heeft het WMS van Boltrics  gekozen. De investering zorgt voor 75 procent  administratiekosten reductie. Zo kan de logistiek dienstverlener uit Lichtenvoorde met hetzelfde aantal collega’s 20% meer orders verwerken dan een jaar geleden.

Ingmar Leussink, Warehouse Supervisor bij A. Roemaat Transport: “Dat kan én wil je niet langer bijhouden in een outdated systeem, je wilt met één druk op de knop informatie kunnen ophalen en kunnen delen met klanten.”

14000 palletplaatsen

A. Roemaat is actief in de Benelux en Duitsland waarin zij binnen 24 uur kunnen leveren. Ook op het vlak van in- en opslag maakt de organisatie uit de Achterhoek een flinke groei door. Zo beschikt Roemaat over 14.000 palletplaatsen verdeeld over drie sites. Deze groei brengt een nieuwe dynamiek met zich mee.

Bij Roemaat wilde ook vanuit het WMS de meest optimale vullingsgraad bepalen en een melding te krijgen wanneer de minimale voorraad is bereikt. De organisatie had daarom behoefte aan een WMS-oplossing die ze ondersteunt in het verder digitaliseren van hun logistieke processen.

Leussink: “We wilden het in één keer goed doen. Onze operatie draait 24/7 door, daarnaast zit onze expertise in logistieke dienstverlening – niet in de selectie van WMS-systemen. Jeroen van den Berg wist heel gericht een select aantal softwareleveranciers voor te stellen. De beste match vonden we qua functionaliteiten en toekomstbestendigheid in 3PL Dynamics van Boltrics.”

Functionaliteit en toekomstbestendigheid

Het platform van 3PL Dynamics is gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central. De organisatie gebruik van Boltrics’ App Platform Ook  is een koppeling gerealiseerd met Mendrix – de TMS-oplossing van A. Roemaat om handmatige invoer te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven