Ga naar hoofdinhoud

Macropak en Empack gaan samen


Jaarbeurs Utrecht en easyFairs hebben besloten Macropak te integreren in Empack. Daarmee blijft er volgend jaar voor de verpakkingsmarkt een éénjaarlijks evenement over onder de noemer: Empack.

Door de krachten van de twee beurzen te bundelen tot één technische vakbeurs heeft de verpakkingssector één jaarlijkse ontmoetingsplaats. Macropak Utrecht was voor vele exposanten de beurs waar grotere verpakkingsmachines werden getoond. Om hieraan tegemoet te komen is er voor gekozen om Empack Utrecht voortaan 3 dagen te laten duren met een ruimere opbouwtijd. Dit alles betekent dat Empack in de even jaren (vanaf 2016) naar Utrecht verhuist; in de oneven jaren (2017) blijft Empack in Den Bosch. Zoals de markt gewend is, zal Empack plaatsvinden in het voorjaar. Traditiegetrouw stond in de even jaren Macropak als onderdeel van de Industriële Week op de agenda (dit was ook zo gepland voor 2016).

Markpositie
“De integratie van Macropak in Empack versterkt de marktpositie van Easyfairs op het gebied van verpakkingsbeurzen in Europa”, constateert Cornelien Baijens, Managing Director easyFairs Nederland. “Wij waren al marktleider in diverse Europese landen en zijn nu ook marktleider in Nederland ”. Ook Gerard Leeuwenburgh, commercieel directeur van Jaarbeurs, is verheugd met deze samenwerking. “Het samenvoegen van de toonaangevende verpakkingsbeurzen in Nederland is voor alle stakeholders in de sector een prima beweging. De organisatie van deze beurs is bij easyFairs in deskundige handen en wij vinden het belangrijk dat de markt haar tweejaarlijkse ontmoetingspunt in Utrecht blijft behouden”. Met de Machevo & Bulk Vereniging die 2-jaarlijks co-loceerde met Macropak wordt overleg gevoerd over de mogelijkheid ook de vakbeurs Industrial Processing mee te verhuizen naar het voorjaar ipv het najaar.

Beursagenda
Empack Utrecht en Label&Print worden op 12, 13 en 14 april 2016 georganiseerd in hal 1 en 2 van de Jaarbeurs in Utrecht; gelijktijdig met Industrial Processing. In 2017 vinden Empack en Label&Print op 6 en 7 april plaats in Brabanthallen Den Bosch.

Eén reactie op “Macropak en Empack gaan samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven