Logistieke sector koploper screening van personeel • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistieke sector koploper screening van personeel


Het aantal screenings van personeel is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook in het warehouse.

In de afgelopen twee jaar is het aantal screenings van personeel met 61 procent toegenomen. Personeelstekorten lijken geen invloed te hebben op dit fenomeen. Sterker nog: de logistieke sector noteerde procentueel de grootste stijging.

Dat stelt Validata Group, specialist op het gebied van het screenen van werknemers.

Lees ook
Zo voorkom je dat je warehouse wordt leeggeroofd

E-commerce booming

De absolute aanvoerder van de lijst is de logistieksector, waar het aantal aanvragen in het afgelopen jaar meer dan vervijfvoudigd is. Ten opzichte van 2019 is zelfs sprake van een toename van 450 procent. Harm Voogt, CEO bij Validata: “De stijging is een direct gevolg van de pandemie. Door het thuiswerken en het sluiten van de niet-essentiële winkels is het aantal online bestelling toegenomen. Die pakketten moeten bezorgd worden, dus de vraag naar personeel in die sector is dan ook drastisch toegenomen.“

Controle werkgever

 “Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en de problemen die werkgevers ondervinden om vacatures te vervullen, verwacht je dat het screenen van kandidaten wat vaker achterwege wordt gelaten”, zegt Voogt. “Het tegenovergesteld blijkt waar, het aantal screenings neemt namelijk alleen maar toe en het thuiswerken blijkt hierop van grote invloed. Werkgevers hebben over het algemeen namelijk minder contact en minder zicht op de werkactiviteiten van werknemers. Wanneer zij de bevestiging willen dat zij de juiste kandidaat kiezen is een screening de uitweg.”

Denk hierbij aan screenings of de werknemer wel de juiste diploma’s op zak heeft en geen grote financiële schulden heeft, de werkervaring correct zijn opgegeven en of de werknemer een strafrechtelijk verleden heeft. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven