Logistiek megapark in Mozambique valt in de prijzen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistiek megapark in Mozambique valt in de prijzen


Een Mozambikaans logistiek centrum is in de prijzen gevallen. Het zogeheten ‘Agility Logistics Park’ (ALP) in hoofdstad Maputo heeft op een congres in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg de ‘Best Industrial and Logistics Development in Afrika’-award gewonnen.

De prijs werd uitgereikt tijdens de ‘Africa Property and Investment Summit’, het grootste vastgoedevenement op het Afrikaanse continent. De prijs ging naar het ALP omdat dat een ‘baanbrekende vastgoedontwikkeling van wereldklasse’ is. Ook werd Agility gecomplimenteerd met zijn pionierswerk in de vastgoedmarkt. 

Wat is Agility?

Agility, een beursgenoteerde wereldwijde leverancier van logistieke infrastructuur, zet logistieke centra en parken neer en beheert inmiddels meer dan 21 miljoen vierkante meter. Agility biedt zowel standaardmagazijnen als op maat gemaakte magazijnen aan voor opslag, distributie, lichte productie, assemblage en voor de verpakkingsindustrie. 

Het doel van Agility is naar eigen zeggen om bedrijven te helpen om hun kosten te reduceren en om de levertijden te verkorten. Agility had anno 2018 een omzet van meer dan 4,3 miljard euro, heeft 22.000 werknemers in dienst en heeft 500 kantoren in 100 landen.

Agility Logistics Park

Het Agility Logistics Park in Maputo gaat op 1 november 2019 open. Dit is een logistiek park op een terrein van 29 hectare waarop straks 175.000 vierkante meter aan warehousing wordt aangeboden aan zowel lokale als internationale bedrijven. De site is beveiligd, wordt IT-technisch volop ondersteund en de site voldoet aan de internationale normen wat betreft milieu- en afvalbeheer.

“De beschikbaarheid van kwalitatief goede warehousing is nodig om de groei van de MKB-sector in Mozambique te ondersteunen en om multinationals naar het land te trekken. Het is van fundamenteel belang voor het creëren van banen en welvaart en voor het stimuleren van de economische groei”, vertelde Agility-CEO Geoffrey White in september 2018 al.

Bekijk deze video meer te weten te komen over de logistieke parken van Agility.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven