Ga naar hoofdinhoud

Lidl breidt uit in Moerdijk en centreert logistieke operatie


Lidl breidt zijn activiteiten in Moerdijk uit. De supermarktketen huurt sinds december het volledige distributiecentrum, bestaande uit 38.576 vierkante meter aan kantoor- en bedrijfsruimte. Lidl wil hiermee zijn centrale inkoop voor Europa meer verdelen over de verschillende nationale distributiecentra. 

Focus op lange termijn

Deze keuze maakt deel uit van een langdurige samenwerking tussen Lidl en Prologis, aangezien de nieuwe huurovereenkomst een aanvulling is op de bestaande overeenkomsten. “Langetermijnsamenwerkingen zijn erg belangrijk voor ons. Het maakt deel uit van waar we voor staan”, aldus Sander Breugelmans, Regional Head Northern Europe.

Duurzamer

De overeenkomst omvat een aantal duurzaamheidsverbeteringen in het pand. De retailer huurt een volledig met ledverlichting uitgerust kantoor- en magazijnruimte. Het gebruik van ledverlichting resulteert niet alleen in een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik en de kosten, het draagt ook bij aan het welzijn van magazijnmedewerkers. 

Esthetische upgrade

Om zo snel mogelijk te kunnen starten, heeft Prologis de faciliteit direct voorbereid met stellingsoplossingen die al beschikbaar waren van een vorige huurder. Daarnaast heeft de gevel van het pand een esthetische upgrade gekregen.

De keuze van Lidl voor verdere uitbreiding in Moerdijk komt vooral door de perfecte verbinding met de terminal. Daarnaast ligt Moerdijk slechts 30 km ten zuiden van Rotterdam. Het is centraal gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en halverwege de luchthavens Schiphol en Zaventem. Gelegen aan de snelweg A17 naar Antwerpen, profiteert het nieuwe dc van Lidl van gemakkelijke toegang tot verbindingen via het spoor, de zee en de binnenwateren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven