Ga naar hoofdinhoud

Supermarktketen Lidl bouwt megadistributiecentrum in Almere


Lidl gaat een distributiecentrum bouwen in Almere. De supermarktketen heeft een kavel van zestien hectare gekocht op bedrijventerrein Stichtsekant, dat onderdeel uitmaakt van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde.

Het warehouse van 50.000 vierkante meter wordt aardgasvrij en zal worden voorzien van zonnepanelen en warmte- en koudeopslag. Lidl-directeur Harm van Oorschot reageert ‘verheugd’: “Door de centrale ligging in Nederland kunnen we nog efficiënter invulling geven aan de logistiek van onze organisatie

Grootste grondtransactie voor Almere

“Bovendien investeren wij op duurzame wijze in de verdere groei van onze filialenorganisatie in Nederland”, aldus Van Oorschot. Van Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, is Lidl ‘van harte welkom’.

“Wij zijn blij dat zij bijdragen aan onze groei en ontwikkeling. Het gaat zelfs om de grootste grondtransactie aan een bedrijf uit de geschiedenis van Almere. Goed voorbeeld doet volgen en wij verwachten in de komende tijd nog meer grondreserveringen en -overeenkomsten te sluiten.”

Hoeveel banen het dc gaat opleveren, dat is nog niet bekend.

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Eén reactie op “Supermarktketen Lidl bouwt megadistributiecentrum in Almere

  • Het laden en/of lossen van vrachtwagencombinaties met de nieuwe transportmethodes dienen aangepast te worden.
    Platooning is reeds achterhaald (Daimler) en de meer efficiënte en veilige transportmethode in Nederland in casu meerdere trailers voorzien van gesynchroniseerde trailersassen gekoppeld aan één truck doet zijn intrede!
    Ook het wegtransport is een onderdeel van de goederenstroom en zeker wat de organisatie betreft. o.a. het coderen van de units.
    Met vriendelijke groet
    M.T. van de Wetering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven