Laevo biedt steuntje in de rug • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Laevo biedt steuntje in de rug

Laevo biedt steuntje in de rug

Op de stand van Erkon demonstreert Laevo een gloednieuw en innovatief hulpmiddel dat het volgens de ontwerper mogelijk maakt om energieker en zonder rugpijn te werken.

Het lichtgewicht ‘harnas’ wordt gedragen als een soort jas en verlaagt het risico op ziekteverzuim vanwege rugklachten Tegelijkertijd neemt de duurzame inzetbaarheid van medewerkers toe. Volgens de bedenker van de tilhulp, gaat de drager automatisch meer vanuit de benen tillen, doordat hij of zij daarin wordt ondersteund. Hiertoe is het hulpmiddel voorzien van een veerconstructie, die de werking van wervelkolom en heupen op natuurlijke wijze stimuleert.

Buk- en tilwerk
De slimme oplossing kan met name interessant zijn voor wie veelvuldig en repeterend buk- en tilwerk uitvoert. Het systeem is direct toepasbaar en biedt maximale bewegingsvrijheid. Uit metingen blijkt dat de rugactiviteiten met 40 procent afnemen en dat er tot wel 20 procent langer kan worden doorgewerkt. Beursbezoekers die meer willen weten of letterlijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken, kunnen het hulpmiddel op Logistica 2015 zelf testen.

Laevo & Erkon, hal/stand 09/D066

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven