Ga naar hoofdinhoud

Jysk bouwt volop aan zijn logistiek in Lelystad: de stand van zaken vanuit de lucht


Jysk timmert hard aan de logistieke weg in Lelystad. Naast een tijdelijk forward warehouse bouwt de retailer aan een eigen distributiecentrum.

Jysk bouwt een nieuw groot warehouse in Lelystad. De komst van het nieuwe dc werd vorig jaar al aangekondigd. Juni 2022 statte de bouw die in 2026 operationeel moet zijn. Vanuit dit warehouse gaat Jysk producten leveren aan JYSK-winkels en online klanten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het distributiecentrum van 60.000 m2 (ontwikkeld door  MG Park Lelystad) komt op enkele kilometers van het nieuwe Lidl warehouse. Het is nog dichterbij de plek waar bol.com een nieuw dc wil bouwen.  Het wordt het tiende distributiecentrum van het van oorsprong Deense merk.

Forward dc

Ondertussen bouwt Jysk een tijdelijk forward dc waar de 500 bestverkopende producten komen te liggen, bestemd voor de winkels in Nederland en België. Vanwege de enorme groei die JYSK doormaakt, is eind 2022 een gedeelte van de logistiek al opgestart.

Opening

Tot het moment dat ook het derde en vierde deel van het gebouw gereed is, is het forwarded DC alleen open voor inbound. Wel wordt er al druk getest om straks écht van start te gaan. Zo volgden medewerkers uit Lelystad trainingen in het DC in Bozhurishte (Bulgarije).

De officiële opening van het tijdelijke DC in Lelystad staat gepland op 2 maart. “Dan beginnen we ook met de outbound en starten we met de eerste leveringen aan de winkels”, zegt project en technisch manager Jarno Lindeman.

Nieuwe, eigen dc

Met een drone volgt Lindeman de bouw in Lelystad op de voet. Zo is ook goed te zien welke vooruitgang wordt geboekt met het eigen distributiecentrum, dat pal naast het forwarded DC verrijst. “Alle heipalen voor de highbays, de hoogbouwmagazijnen, zitten nu in de grond. Daarmee hebben we fase 1 afgesloten.”

Het heien is voorlopig nog niet voorbij. “We moeten nog ongeveer 12.000 heipalen”, zegt Jarno. Volgens de huidige planning is het DC in 2026 operationeel. “Alle heipalen voor de highbays, de hoogbouwmagazijnen, zitten nu in de grond. Daarmee hebben we fase 1 afgesloten.”

Wat betreft het nieuwe, eigen dc: Het heien is voorlopig nog niet voorbij. “We moeten nog ongeveer 12.000 heipalen.”Volgens de huidige planning is het DC in 2026 operationeel. 

Eén reactie op “Jysk bouwt volop aan zijn logistiek in Lelystad: de stand van zaken vanuit de lucht

  • Cissy Ploegmakers

    Zou er een zonnepanneel op t dak komen? Of komen die op de naastgelegen goede landbouwgrond? Honderden vierkante meters dak en geen wethouder die t lef heeft om voorwaarden te stellen t.a.v. zonnepanelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven