Jungheinrich pakt uit op virtual event: nieuwe AGV en lithium-ion stapelaar • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich pakt uit op virtual event: nieuwe AGV en lithium-ion stapelaar


Jungheinrich heeft tijdens zijn virtuele vakpersconferentie INNOVATIONS & HIGHLIGHTS 2021 zowel een nieuwe AGV als een nieuwe lithium-ion stapelaar gepresenteerd. 

AGV

De AGV, de EKS 215a, kan lasten van 700 kilo tot 6 meter hoog opslaan, waardoor het een ideale oplossing is voor het automatiseren van hoogheffende werkzaamheden. De orderpicker is gebaseerd op een volledig nieuw ontwikkeld, bijzonder compact FTF-chassis, waardoor hij bijzonder kleine afmetingen heeft.

“De nieuwe EKS 215a is het antwoord van Jungheinrich op talrijke wensen van klanten met betrekking tot benodigde ruimte en toepassingsmogelijkheden. De truck is compacter, krachtiger en gebruiksvriendelijker dan alle voorgaande trucks”, aldus Manuela Schmidbauer van Jungheinrich. “Met een restdraagvermogen dat 40 procent hoger ligt dan dat van zijn voorganger, is het de optimale AGV voor het automatiseren van intern transport en de opslag van pallets in brede gangpaden.”

Lithium-ion stapelaar 

De nieuwe ERD 220i elektrische stapelaar met geïntegreerde lithium-ion accu is ontworpen voor flexibel gebruik in overslagmagazijnen en voor het laden en lossen van vrachtwagens. De ERD 220i heeft een L2-afmeting van 1.065 mm en is daarmee de meest compacte truck in zijn klasse. In vergelijking met zijn voorganger is de ERD 220i 300 mm korter dankzij het nieuwe lithium-ion accuconcept, wat een ruimtebesparing van ongeveer 25 procent oplevert.

De compacte afmetingen maken de stapelaar wendbaar. De draaicirkel van 1.985 millimeter maakt nauwkeurig manoeuvreren mogelijk, zelfs in de krapste ruimtes. “De ERD 220i biedt maximale ruimte-efficiëntie. Dankzij zijn kleinere draaicirkel heeft de truck in gangpaden minder ruimte nodig. Dankzij de compacte bouw van de ERD 220i kunnen onze klanten op hetzelfde magazijnoppervlak meer opslagruimte creëren”, vertelt Torben Sell, Product Manager bij Jungheinrich.

Gebruiksvriendelijke besturing 

Het bedieningsconcept smartPILOT maakt een intuïtieve bediening van alle functies met slechts één hand mogelijk. De bediening omvat een automatische middenpositie voor het stuurwiel en is in hoogte verstelbaar. “Opstappen en wegrijden – de nieuwe ERD 220i en ERE 225i zijn uiterst eenvoudig te besturen”, licht Sell toe. “Kortere opleidingstijden voor nieuwe chauffeurs of in het geval van een vaak wisselend personeelsbestand zijn positieve effecten, net als minder vermoeidheid.”

Dankzij de nieuwe laadinterface kan de truck rechtstreeks worden aangesloten op externe snelladers. Bijzondere flexibiliteit wordt geboden door de, optioneel verkrijgbare, ingebouwde lader waarmee bij elk stopcontact kan worden geladen.

Nieuw ERE 225i palletwagen

In de zomer brengt Jungheinrich ook een nieuwe elektrische meerijd palletwagen op de markt, gebaseerd op de ERD 220i. De ERE 225i is nog compacter dan de ERD 220i en ideaal voor werkzaamheden zonder stapeltaken. De compacte versie van de truck heeft een L2-afmeting van slechts 898 mm; een besparing van 270 mm ten opzichte van het bestaande model. Door het ontbreken van de mast en het verdwijnen van de accutrog staat de bestuurder van de ERE 225i veel dichter bij de vorken. Dat verbetert het zicht op de goederen en de vorken. Het totaalbeeld tijdens het werkproces verbetert aanzienlijk waardoor intuïtiever kan worden gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven