Jungheinrich neemt robotspecialist Arculus over • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich neemt robotspecialist Arculus over


Automatisering is de sleutel tot de toekomstige groei van Jungheinrich. Daarom neemt het Duitse concern robotspecialist Arculus over.

Met de overname van Arculus voegt Jungheinrich, dat vorig jaar een samenwerking aanging met Magazino, innovatieve hardware- en softwareoplossingen in de snel groeiende sector van autonome mobiele robots toe aan zijn bestaande portfolio van automatiseringssystemen.

Lees ook
‘Volledig gerobotiseerd warehouse is nog een utopie’

Automatisering is de sleutel tot de toekomstige groei van Jungheinrich. Daarom neemt het Duitse concern robotspecialist Arculus over.

Met locaties in München, Ingolstadt, Stuttgart en Dresden richt Arculus zich op AMR, modulaire productieplatforms en softwareoplossingen voor mobiele automatisering.

IFOY Award winnaar Arculus biedt een besturingssysteem dat mobiele robots (AMR en AGV) van verschillende leveranciers beheert.

Voordelen voor Junghreinrich

Lars Brzoska, ceo van Jungheinrich: “Met de overname van arculus hebben we onze expertise op het gebied van automatisering aanzienlijk kunnen uitbreiden. Belangrijke toepassingsgebieden – zoals good-to-person orderpicking – zullen een aanhoudend sterke groei doormaken, niet in de laatste plaats vanwege de steeds toenemende groei van e-commerce. Met het team van arculus kunnen wij een sterke groeisynergie realiseren en belangrijke toekomstige actiegebieden in geautomatiseerde magazijnlogistiek bedienen. Samen zetten wij een volgende stap naar het magazijn van de toekomst.”

Over Arculus

Arculus, opgericht in 2016, is een leverancier van complete oplossingen voor de planning, implementatie en beheer van geautomatiseerde logistieke en modulaire productiesystemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven