Jungheinrich geeft lithium-ion accu tweede leven door ontwikkelde mega batterij • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich geeft lithium-ion accu tweede leven door ontwikkelde mega batterij


JT Energy Systems GmbH, een joint venture tussen accu fabrikant TRIATHLON Group en Jungheinrich AG, heeft deze week een batterij-opslagfaciliteit van 25 MW geopend in Freiberg, Saksen.

Het energieopslagsysteem bestaat uit meer dan 10.000 batterijmodules. Een groot deel daarvan is afkomstig van gebruikte lithium-ion accu’s, die worden hergebruikt na toepassing in voornamelijk elektrische vorkheftrucks, maar ook in de automotive sector. “Lithium-ion accu’s kunnen over het algemeen langer worden ingezet dan de elektrische voertuigen waarin ze zijn ingebouwd.

Circulair

De gebruikte energiemodules worden door JT Energy Systems geanalyseerd op hun conditie, geclassificeerd met behulp van AI en indien nodig verwerkt. In de zin van een circulaire economie zorgt dit voor een maximale levensduur van de hulpbronnen en grondstoffen die in de accu’s worden gebruikt.

Lithium-ion

Reinhild Kühne, Managing Director van JT Energy Systems: “Door het al jaren sterk toenemende aandeel van elektrische voertuigen met lithium-ion accu’s, verwacht JT Energy Systems dat in de toekomst een groeiend aantal batterijcapaciteiten voor een tweede leven in stationaire opslag zal worden gebruikt.”

JT Energy Systems GmbH werd in 2019 gezamenlijk opgericht door accu fabrikant TRIATHLON en Jungheinrich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven