Ga naar hoofdinhoud

Ikea belevert Parijse klanten vanuit drijvend magazijn

Bron: Fludis Foto: Bron: Fludis

Sinds 23 september is het stadsdistributiecentrum van woonwinkelketen Ikea in Parijs operationeel. Dit dc is een drijvend magazijn dat luistert naar de naam ‘Fludis’. 

Fludis is een elektrisch binnenschip. Als klanten in Parijs online bestellingen doen, dan worden de goederen vanaf dit schip in de binnenhaven van de gemeente Gennevilliers naar het centrum vervoerd. 

3000 pakketjes

Het schip wordt vanaf half zes in de ochtend geladen en kan tot 7 ton goederen laden of 3000 colli’s en pakketjes. Tijdens het varen worden de artikelen verzameld in containers die weer op elektrische cargofietsen worden geladen. 

De cargofietsen kunnen tot 250 kilo vervoeren. Volgens Ikea komt het Fludis-distributiesysteem voor dertig procent van de online bestellingen in aanmerking.


De route die de Fludis aflegt, van Gennevilliers (linksboven) naar het centrum van Parijs.

Het systeem van Fludis is bijzonder duurzaam, zo vertelt initiatiefnemer Gilles Manuelle aan Gondola: “Vandaag verliezen de bestelwagens minstens een uur om Parijs binnen en buiten te rijden. Deze onproductieve uren worden vermeden.”

Een ander voordeel van het drijvende magazijn is dat torenhoge huurprijzen voor vastgoed worden vermeden, aldus Manuelle. Die panden in de binnenstad worden ook steeds moeilijker bereikbaar omdat bestelwagens en vrachtwagens steeds meer worden geweerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven