Ga naar hoofdinhoud

Huur distributiecentra stijgt sterk


De huurprijzen van magazijnen lopen flink op. Ook in Nederland en de verwachting is dat die stijging niet tijdelijk is.

Loopt je huurcontract binnenkort af van het warehouse en wil je verlengen, dan kan de nieuwe prijs weleens schrikken worden. Oorzaak is de stijgende e-commerce.

25 procent huurstijging

De huurprijzen stijgen nu en de komende tijd met dubbele cijfers. Dat stelt CBRE in een rapport dat maandag is uitgekomen, meldt WSJ. CBRE schat dat de prijzen in nieuwe huurovereenkomsten met ongeveer 25 procent zijn gestegen ten opzichte van aflopende vijfjarige contracten.

Stijging e-commerce

De stijgende consumentenvraag online en dus op dc’s, is een van de redenen waarom de prijzen zo hard stijgen. Amazon voegt bijvoorbeeld magazijnen toe aan zijn fulfilment operatie om het voorraadniveau op peil te houden en dichterbij de eindklant.

Nederland blijft niet achter

Ook in Nederland moet forse huurverhogingen rekening worden gehouden. “De groei van e-commerce blijft stijgen, dit heeft invloed op de vraag naar logistiek vastgoed.  We zien nu al dat de toegenomen vraag zorgt voor prijs- en huurstijgingen. De huren lopen in alle prijscategorieën op, en we verwachten dat deze trend in heel Nederland doorzet de komende jaren. We zien ook dat de huurincentives afnemen, wat vaak een signaal is van stijgende huurprijzen”, stelt Jim Orsel, hoofd industrie & logistiek Nederland bij CBRE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven