Ga naar hoofdinhoud

Dit zijn Nederlands grootste e-commerce bedrijven; en de omzet blijft maar stijgen


Dat corona de e-commerce omzet flink spekte was al bekend. Nu zijn de cijfers bekend van Nederlands grootste spelers. En die liegen er niet om.

Bol.com, die de laatste hand legt aan een vergaand geautomatiseerd fulfilment center,  mag zich opnieuw de grootste noemen in omzet. De online reus uit Waalwijk zag de omzet toenemen met 45 procent tot 3,3 miljard euro.

Top 3 ongewijzigd

Niet alleen bol zag zijn omzet fors toenemen. De grootste e-commercebedrijven profiteerden massaal van de lock downs als gevolg van corona. De top drie grootste e-commercebedrijven is ongewijzigd, maar de omzet zeker niet.

Dat blijkt uit de Twinkle Top 100, dat jaarlijks de grootste online verkopers in Nederland rangschikt.

Bol.com weer de grootste

Lijstaanvoerder bol.com loopt nog verder uit op Coolblue en Albert Heijn. Coolblue, dat zijn beursgang moest cancelen, noteerde in 202 een omzet van ruim 1,4 miljard, 300 miljoen meer dan in 2019. Albert Heijn verdubbelde bijna zijn online omzet tot ruim 1,2 miljard euro.   

Zalando en Wehkamp in top 5

Zalando, dat een nieuw fulfilment center heeft in Bleijswijk, en Wehkamp maken de top-5 compleet. Amazon plek 6. Jumbo behield plek zeven, gevolgd door Picnic (vorig jaar nog op dertien). De Bijenkorf blijft staan op de negende positie. Maaltijdbezorger HelloFresh completeert de top-10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven