Ga naar hoofdinhoud

HeftruckCup 2018 gewonnen door Tonny Koster van Scelta Products

Tonny Koster van Scelta Products Winnaar HeftruckCup 2018.

Tonny Koster van Scelta Products uit Kruiningen heeft onlangs de Nederlandse HeftruckCup 2018 gewonnen. In een spannende finale was hij de andere deelnemers net te snel af. Christian Wunsch, Jabil Circuit Nederland (Venray) werd tweede en de derde plaats was voor Arend-Jan Beens, MBI Beton BV  (Kampen). De HeftruckCup werd gehouden bij MotracLinde in Zwijndrecht. Dit jaar verschenen 29 heftruckchauffeurs aan de start.

De deelnemers toonden hun snelheid en behendigheid op afwisselend een heftruck en reach-truck in twee voorrondes en op het finaleparcours. Ook werd hun kennis over de heftrucks gemeten met een theorieronde. Dit jaar bestond het wedstrijdparcours uit het ‘voetbalspel ’ en het ‘Motrac-spel’. Uiteraard werd in ieder spel gelet op veiligheid: dragen van veiligheidsschoenen en gordel en juiste uitvoer van handelingen in de heftruck.

Precisie en snelheid

Bij het ‘voetbalspel’ werd het parcours gereden met een reachtruck. Hierbij moest de chauffeur een bal oppakken met behulp van de vorken, daarmee een parcours afleggen om vervolgens de bal op het doel te schieten. Hiervoor waren er drie gaten gemaakt waarin in totaal drie ballen geschoten moesten worden. Bij dit spel kwam het echt aan op het precieze werk. Bij het ‘Motrac-spel‘ moesten er zes gitterboxen in de juiste volgorde gezet worden zodat het woord ‘Motrac’ werd gespeld.  Voor sommige chauffeurs bleek dit spel echter een onmogelijke opgave. Het lukte hen niet het spel binnen 4 minuten te voltooien. Daarmee verloren zij zicht op een plek in de finale.

Kratten stapelen

De zes  beste deelnemers (gemeten over de voorrondes en theorieronde samen) namen het tegen elkaar op in de finale met het ‘kratten stapelen spel’. Hierbij moesten zes kratten gestapeld worden en een flink stuk omhoog gezet worden om een ballon met confetti kapot te prikken. Tonny Koster bleek tijdens de finale niet te evenaren en was de snelste op het parcours. Tonny Koster en Christian Wunsch hebben beiden al eerder Nederland mogen vertegenwoordigen in Aschaffenburg tijdens de StaplerCup. Tonny Koster won in 2016 ook al de HeftruckCup. Christian Wunsch won deze in 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven