Heftruck-'memorystoel' onthoudt persoonlijke instellingen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Heftruck-‘memorystoel’ onthoudt persoonlijke instellingen


Trône Seating heeft een wereldprimeur te pakken met de eerste elektrisch instelbare heftruckstoel, gepresenteerd op de CeMAT vakbeurs van 2018. Deze ‘memorystoel’ onthoudt de voorkeuren van zijn ‘bezitter’ en zorgt dat de stoel altijd correct ingesteld staat. Diverse optionele en unieke kenmerken, zoals trillingsmeting en een ‘wake up call’-reminder om een andere houding aan te nemen, maken dit een bijzonder concept. 

Geheugen tot 999 chauffeurs 
Het bedrijf deed enkele jaren over de ontwikkeling van heftruckstoel met geheugen. De stoel kan de persoonlijke instellingen onthouden tot 999 chauffeurs. “Goed zitten op de vorkheftruck is van levensbelang voor de chauffeur”, stelt directeur & eigenaar Frans-Jozef van Seumeren van Trône:

“Dat betekent dat je niet alleen een goede stoel moet bieden met alle relevante instelmogelijkheden en schokdemping, maar ook dat je ervoor moet zorgen dat de chauffeur makkelijk over die juiste instellingen blijft beschikken. Vooral als een truck meerdere gebruikers kent, schiet het correct instellen van de stoel er vaak bij in.”

De stoel beschikt standaard over 4 elektromotoren die via de intuïtieve knopbediening aan de zijkant van de stoel zijn te bedienen. Zo zijn alle ergonomisch belangrijke posities instelbaar zoals vooruit, achteruit, neiging van de rugleuning, lengteverstelling van het zitvlak en de neiging van het zitvlak. Een optionele 5e motor regelt de instelling van de lendensteun. Met een keus aan zit- en rugzijwangen is hij eenvoudig af te stemmen op de arbeidsomstandigheden. Trône stemt zelf automatisch de juiste mate van schokdemping af op het lichaamsgewicht van de chauffeur, maar er is ook een semi-automatische demping leverbaar.

 

Applicaties en software
Uniek aan de nieuwe heftruckstoel is de software en bijbehorende optionele applicaties. Het geheugen voor persoonlijke instellingen is oproepbaar via de smartphone of te koppelen aan de digicard, transponder of inlogcode van de truckactivatie. Daarnaast biedt de stoel Track & Trace functionaliteit, rijgedrag-monitoring, trillingsmeting, servicemodule en een ‘wake up call’. “Ook al zit je als een vorst op deze stoel, de wake up call werkt als een reminder. Hij waarschuwt om niet uren achter elkaar dezelfde zithouding te hebben, maar ook andere bewegingen te maken. Met onze stoel zet je een serieuze stap naar preventie van werkgerelateerde klachten”, aldus van Seumeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven