Ga naar hoofdinhoud

Guess en Arvato breiden distributiecentrum uit


Na slechts één jaar samenwerking hebben Arvato en Guess het magazijn van 20.000 vierkante meter op het logistieke park uitgebreid.

Groei nopen Guess en Arvato tot uitbreiding van het distributiecentrum. Na een jaar in operatie ishet magazijn in Poznan in Polen vergroot van 20.000 naar 32.000 vierkante meter. De opslagcapaciteit is vergroot van 960.000 naar 1,6 miljoen modeartikelen.

Toename verzendvolumes

De extra wordt gebruikt om een groter retourverwerkingsgebied en meer opslagruimte voor hangende en platte kledingstukken te creëren. Ook moet de extra ruimte plaats bieden voor grotere verzendvolumes. Marcello De Melgazzi, European Logistics Senior Director bij Guess: “De uitbreiding was nodig vanwege de toename in verzendvolumes  veroorzaakt door de dynamische ontwikkeling van het merk Guess in Noordoost-Europa. De samenwerking met een partner als Arvato helpt ons bij het implementeren van verdere  ontwikkelingsplannen in deze regio.”

Optimalisatie warehouse

Door het gebruik van extra pakstations en de toepassing van het “travelling salesman problem” (TSP) – een algoritmisch probleem met als taak het vinden van de vinden van de kortste route tussen een aantal punten – is het magazijn nu ideaal ingesteld om de opslag en verpakking van producten te optimaliseren.

Dankzij deze verbeteringen, is de omzetcapaciteit van het hele logistieke centrum aanzienlijk toegenomen., aldus De Melgazzi.

Arvato verzorgt in het Poznań wareouse de warehousing, orderpicking en -verpakking, retourenbeheer en Value Added Services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven