Grote retailers omarmen robot Stretch • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grote retailers omarmen robot Stretch


Stretch, het nieuwste robotwapen van Boston Dynamics verovert langzaam terrein. Grote retailers en en dienstverlener hebben de nieuwe robot omarmd in hun logistieke operatie.

Boston Dynamics heeft de laatste jaren de aandacht verlegd naar de logistiek. Stretch is de nieuwste robot. Zijn taak: het transporteren van dozen in magazijnen. DHL heeft de robot als eerste klant in gebruik genomen en daar komen nu twee grote retailers bij.

Nieuwe klanten

Gap en H&M hebben de robot die een vierkante mobiele basis heeft met een set wielen, camera’s en andere sensoren én een enorme robotarm met zeven vingers en een zuignap, ook besteld. Een andere nieuwe klant is Performance Team, sinds 2020 onderdeel van Maersk dat zich ontplooit tot een reusachtige logistieke amfibie.

800 dozen per uur

Boston Dynamics claimt dat Stretch tot 800 zaken per uur kan verplaatsen, een doorvoersnelheid die vergelijkbaar is met die van een menselijke werknemer. Dankzij batterijen met een hoge capaciteit kan de Stretch acht uur achter elkaar werken voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven