Ga naar hoofdinhoud

Dit is Stretch; de nieuwste magazijnrobot van Boston Dynamics


Boston Dynamics heeft de laatste jaren de aandacht verlegd naar de logistiek. Stretch is de nieuwste robot. Zijn taak: het transporteren van dozen in magazijnen.

Stretch is ontworpen om in elke bestaande werkplek te opereren waar het nuttig kan zijn om goederen te laden of te lossen. “Dat is het mooie van dit systeem: het kan automatisering bieden in omgevingen zonder automatiseringsinfrastructuur.”

Stretch heeft een vierkante mobiele basis met een set wielen, camera’s en andere sensoren én een enorme robotarm met zeven vingers en een zuignap aan het uiteinde die dozen kan pakken en verplaatsen tot 23 kilogram.

800 dozen per uur

Boston Dynamics claimt dat Stretch tot 800 zaken per uur kan verplaatsen, een doorvoersnelheid die vergelijkbaar is met die van een menselijke werknemer. Dankzij batterijen met een hoge capaciteit kan de Stretch acht uur achter elkaar werken voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. Daarnaast claimt de producent dat de robot kan worden bediend door iedereen met slechts een paar uur training en dat hij dankzij zijn mobiele basis kan worden ingepast in ruimtes die zijn ontworpen voor mensen.

Boston Dynamics streeft naar commerciële implementatie in 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven